Reklam
Reklam
Hazal ERYILMAZ

Hazal ERYILMAZ

Başarılı Bir Estetisyen Nasıl Olunur…
mhy.7907@gmail.com

Yaz Aylarında Nasıl Makyaj Yapılır?

07 Haziran 2023 - 11:49 - Güncelleme: 07 Haziran 2023 - 15:51

Yaz aylarında makyaj rutinindeki bazı ürünlerin değişmesi gerekir. Sıcak hava, aşırı terleme gibi mevsimin getirdiği farklılıklar bu değişiklikleri yapmanızı zorunlu kılar. Ayrıca yaz mevsiminde değişen makyaj trendleri ve yazın enerjisi seçeceğiniz renkleri etkiler. Sarı, turuncu, yeşil, pembe gibi canlı renkleri makyajınızda kullanabilir, yazın cıvıl cıvıl enerjisine uyum sağlayabilirsiniz.  Eğer renkli makyaj sevmiyorsanız bronz cildinizi ön plana çıkarabileceğiniz ten makyaj yapabilir, yaz akşamlarında parlak cildinizle şahane görünebilirsiniz.
Peki, yaz makyajı nasıl yapılır? Öncelikle seçeceğiniz ürünler bu noktada önemli. Sıcak havaya, terleyen cildinize dayanacak ürünler seçmenizde fayda var. Bunun için mutlaka suya dayanıklı ürünler tercih etmelisiniz. Kullanacağınız ürünler ne kadar dayanıklı ve kaliteli olursa yaz makyajınız da o kadar kalıcı ve kusursuz olur. Dağılmış maskara, akmış göz kalemi ya da saniyeler içinde kaybolan allık  sizi özensiz gösterirken doğru ürünler seçmek gün boyu kusursuz görünüm sağlar.

Yaza Özel En İyi 10 Makyaj Önerisi
 
1.            Cildinizi nemlendirmek
Yaz kış her mevsim mutlaka cildinizin nem dengesini korumanız gerek. Yaz aylarında sıcak hava ve güneşin etkisiyle cilt daha fazla nem kaybeder ve kurur. Kuruyan ciltte makyaj ürünleri ciltte daha pürüzlü bir görünüm oluşturur. Böylece makyajın uzun süre dayanmasını zorlaşır. Ayrıca cilt kuruduğunda daha fazla sebum üretir ve bu da sivilce, siyah nokta gibi cilt problemlerine neden olabilir. Sağlıklı cilt görünümü için nemlendirici  olmazsa olmazdır.
2. Güneş Koruyucu Kullanmak
Güneş koruyucu kullanmak cilt kanseri, güneş yanığı, cilt tahrişi, kırışıklıklar ve lekeler gibi cilt problemlerini önlemenize yardımcı olur. Yaz makyajında mutlaka güneş kremi kullanmalısınız. Güneş koruyucu ürünü ayrı bir ürün olarak kullanabileceğiniz gibi makyaj malzemelerini SPF etkili seçerek de güneşin zararlı etkilerinden koruma sağlayabilirsiniz. Sadece kozmetik ürünlerin SPF değeri düşük olduğu için eğer güneşin yoğun olduğu saatlerde ve uzun süre güneşe maruz kalacaksanız yeterli olmayabilir.
3. Suya dayanıklı ürünler kullanmak
Yazın sıcak havalarda sıcaklık, nem ve terleme gibi faktörler makyajınızın dağılmasına ve bozulmasına neden olabilir. Ayrıca havuzda veya plajda vakit geçirecekseniz suya dayanıklı makyaj ürünleri tercih etmelisiniz. Suya dayanıklı makyaj ürünleri suya, terlemeye ve nemliliğe karşı daha dayanıklıdır. Bu nedenle, makyajınızın daha uzun süre bozulmadan kalmasını sağlar ve daha az yenilenmesi gerekir. Dilerseniz suya dayanıklı makyaj ürünlerini her mevsim kullanabilirsiniz. Böylece makyajınızın dağılmasını veya bulaşmasını önlemiş olursunuz.
4.Doğal Görünümlü Fondötenler Seçmek
Yaz aylarında doğal bir görünüm elde etmek her zaman iyi bir seçenektir. Yazın cilt daha fazla nem kaybeder ve terleme nedeniyle daha yağlı hale gelebilir. Bunun için cildinizin hava almasına izin verecek ve ciltte ağırlık yapmayan ürünler seçmelisiniz. Hafif kapatıcılıkta, ince bir fondöten  kullanırsanız cildiniz nefes alabilir ve doğal bir ışıltı kazanabilir. Bazen sadece elmacık kemikleri şeftali tonları allık ile ve dudaklar ışıl ışıl lip gloss ile ön plana çıkarılabilir. Yaz akşamlarında bu basit dokunuş bile sizi havalı gösterir.
5.Renkli Ürünler seçmek
Yaz makyajında renkli ürünler seçmek, canlı ve enerjik bir görünüm elde etmenize yardımcı olur. Yaza uygun renkli allıklar ve bronzlaştırıcılar, cildinizi canlandırırken doğal bir görünüm sağlar. Makyajınızda yaz renkleri olarak soft tonlar ya da iddialı neon renkler kullanabilirsiniz. Göz farı, ruj  ve oje gibi renkli makyaj ürünleri ile de makyajınızı renklendirebilirsiniz. Mutlaka cilt tonunuza uygun renkleri seçmelisiniz. Ayrıca, makyajınızda çok fazla renk kullanmaktan kaçınmak da önemlidir. Canlı renkler seçtiyseniz, diğer makyaj ürünlerini daha sade tutarak dengeyi sağlayabilirsiniz
6.Bronzer kullanmak
Yaz makyajının en sevilen ürünü olan bronzer bronzlaşmış cildiniz için harika bir tercih olur. Bronzer cildinizi daha canlı ve ışıltılı gösterir. Sağladığı bronzlaşmış görünüm ile yüz hatlarınızı belirginleştirir. Bronzer kullanarak cildinize doğal güneş ışığından gelen bronzlaşma bir efekti vermiş olursunuz. Bu da yüzünüzü canlandırır. Yüzünüzde doğru yerlerde ışıltılı ve hafif tonlar kullanarak yüzünüzün belirli bölgelerini vurgulayabilirsiniz.

7.Aydınlatıcı Kullanmak
Yaz aylarında cildinize sağlıklı bir ışıltı katmak için  aydınlatıcı  kullanabilirsiniz Doğallığın ön planda olduğu yaz makyajında cildi aydınlatarak canlandırabilirsiniz. Yanak kemikleri, burun köprüsü, kaş kemikleri gibi yüksek noktalara hafif bir aydınlatıcı uygulayarak cildinizi yaz ışıltısıyla buluşturabilirsiniz.
8.Doğru ruj seçmek
Yaz aylarında dudaklarınız için makyajınızı tamamlayan, doğru ruju seçmek yaz aylarında makyajınızın taze ve canlı kalmasına yardımcı olur. Özellikle mat ve kurutucu rujlardan uzak durmak gerekir çünkü bu tür rujlar dudaklarınızı kurutabilir ve çatlamaya neden olabilir. Bunun yerine, nemlendirici etkili ve yoğun renk pigmentleri içeren rujlar seçmelisiniz.
9.Göz Kalemi Kullanmamak
Hep ne yapılacağını söyledik oysa ne yapılmaması gerektiği de yaz makyajında kusursuz görünüm için oldukça önemli. Yaz aylarında göz kalemi kullanmak sıcaklığın artmasıyla birlikte makyajınızın dağılmasına neden olabilir. Eğer göz kalemi kullanmak isterseniz de mutlaka doğru ürün ve uygulama teknikleri ile kullanmalısınız.
10.Sabitleyici Sprey Kullanmak
Doğru ürünler seçtiniz, harika bir makyaj yaptınız. Bu kadar yeterli mi? Hayır. Son olarak makyajınızı sabitlemelisiniz. Yaz aylarında sıcak hava nedeniyle makyajınız daha çabuk bozulabileceği için sabitleyici spreylerdaha uzun süre korunmasına yardımcı olur. Makyajınızın kalıcılığı artar, dağılması ve bulaşmasını önlenir. Ayrıca sabitleyici spreyler makyajınızın daha taze ve canlı görünmesini sağlar.
 

Bu yazı 649 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum