Reklam
Reklam
Hazal ERYILMAZ

Hazal ERYILMAZ

Başarılı Bir Estetisyen Nasıl Olunur…
mhy.7907@gmail.com

Kış Aylarında Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

12 Aralık 2023 - 13:26

Cildiniz dış etkenlere karşı hassas olduğundan her yeni mevsim gibi cildinizin ihtiyaçları da farklılaşabilir. Özellikle soğuk ve sert geçen kış, cilt üzerinden en yıpratıcı etkiyi yaratır ve kış aylarında cilt bakımı son derece önemlidir. Çünkü kış aylarında kan dolaşımında yavaşlama başlar. Bunun bir sonucu olarak da cildin besleyici maddeleri ve antioksidanları alması güçleşir ve ciltte kuruluklar, hassasiyet görülür. Yaşanan kuruluk nedeniyle de cilt daha da hassaslaşarak sert ve soğuk geçen kış aylarında dış etkenlere daha açık olur.
Cilt Temizliğine Özen Gösterilmeli
“Kış aylarında cilt bakımı nasıl olmalı?” diye merak ediyorsanız cildinizi temizlemeyi ihmal etmemeniz gerektiğini bilmelisiniz. Cildinizi ihtiyacı ve yapısına uygun olan ürünlerle temizlemelisiniz. Kuru bir cilde sahipseniz alkol ve tonik içeren ürünler kullanmamalısınız. Her sıcak duş sonrası da vücudunuzu ve yüzünüzü nemlendirmelisiniz.
Peeling Şart
Kış aylarında cilt bakım tavsiyeleri arasında peeling önemli bir yere sahip. Çünkü kış aylarında sağlıklı görünen bir cilde sahip olmanız için cildinizi örü derilerden arındırmanız gerekir. Bunun için en etkili yöntem de peeling. Cilt yapınıza uygun peeling ürününü henüz bulamadıysanız dermatoloğunuzdan tavsiye alabilirsiniz.
Nemlendirici Krem Kullanımı İhmal Edilmemeli
Soğuk havanın ciltte yarattığı en belirgin etkilerden biri de çatlama ve kuruluk. Bu nedenle kış aylarında kuru cilt bakımı için en önemli ritüel, cildi nemlendirme olmalı. Cildiniz için en doğru nemlendiriciyi henüz bulamadıysanız dermatoloğunuzdan tavsiye alabilirsiniz. Böylelikle ciltteki kuruma ve çatlakları önleyebilirsiniz. Aşırı kuru bir cildiniz varsa cildinizi renklendirici, sabun ve paraben içermeyen hassas içerikli bir temizleme jeli ile arındırmalısınız. Bu ritüelin ardından da mutlaka nemlendirici uygulamalısınız.
Güneş Koruyucu Şart
Kış mevsiminde cilt bakımı ritüelinde güneş kremi de önemli bir yere sahip. Soğuk ve rüzgârlı havalarda cilt nemini kaybeder, kurur ve ciltteki elastik lifler kaybolmaya başlar. Bu hassasiyet sonucu cilt kış güneşinde de olumsuz etkilenir ve ciltte lekelenmeler görülebilir. Bu nedenle güneş koruyucu kış mevsiminde de mutlaka uygulanmalıdır.
Beslenmeye Özen Gösterilmeli
Kış aylarında cilt bakımı doğal vitaminlerle de desteklenmeli. Kış aylarında vücudunuz direncini artıracak vitaminlere ve minerallere ihtiyaç duyar. Bu nedenle selenyum, çinko ve A, C, E, gibi vitaminleri içeren besinlerin tüketimine önem vermelisiniz. C vitamini için mandalina, maydanoz, kivi, brokoli, portakal ve greyfurtu sofranızdan eksik etmemelisiniz. Cildin su tutma kapasitesini artıran A vitamini için biber, ıspanak, brokoli, havuç, yeşil yapraklı sebzeler ve lahanayı sık sık tüketmelisiniz. Antioksidan etkisine sahip E vitamini için de yumurta sarısı, patates, tahıllar, domates, fındık, balıkyağı, ceviz, zeytinyağı ve kabak tüketimine özen göstermelisiniz. Ayrıca sıvı kaybının önüne geçmek için de günde 1,5-2 litre su içmelisiniz. Kış mevsiminde doğru beslenme hakkında daha detaylı bilgi için "Kış aylarına özel beslenme önerileri" başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.
 

Bu yazı 304 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum