Reklam
Reklam
Hazal ERYILMAZ

Hazal ERYILMAZ

Başarılı Bir Estetisyen Nasıl Olunur…
mhy.7907@gmail.com

3D KIL TEKNİĞİ VE MİCROBLADİNG NEDİR? NASIL UYGULANIR?

15 Haziran 2023 - 11:43 - Güncelleme: 15 Haziran 2023 - 16:32

3D Kıl Tekniği
3D kıl tekniği yüz hatlarının önemli bir elemanı olan kaşların daha güzel görünmesini amaçlayan bir tekniktir. Çünkü, kaşlar bakışlarımızın tamamlayıcısıdır. İfadelerimizin ayrılmaz parçası olan kaşlarımızın yüzümüz ile uyumlu olması ve estetik bir görünüme sahip olmaları oldukça önemlidir. Aksi halde bizi yorgun üzgün veya yaşlı gösterebilirler.
Kaş tasarımı, kalıcı makyaj uygulamaları arasında en sık yapılan uygulamalardan biridir. Pek çok farklı kaş tasarımı olmakla birlikte 3D kıl tekniği, yaygın olarak başvurulan kaş tasarımı yöntemlerinden biridir.
3D Kıl Tekniği Nedir?
3D Microblading kıl tekniği adı verilen yöntem dövmeden farklı olarak kaşın içini tamamen boyamak yerine özel Microblading kalemi ile kaş bölgenizde kıl varmış gibi çizim yapılarak uygulanan ve doğal kaş görünümünün elde edilmesini amaçlayan bir işlemdir.
Özellikle seyrek ve dökülen kaşlarda çok iyi sonuçlar alabildiğimiz 3D kıl tekniği uygulamasında işlem öncesinde topikal kremler kullanıldığı için bu işlem için neredeyse ağrısız ve acısız bir uygulama diyebiliriz.
Microblading 3D Kıl Tekniği Nasıl Yapılır?
Microblading 3D kıl tekniği birkaç aşamadan oluşan bir uygulamadır. İlk aşama özel bir kalemle kaşların çizilmesidir. Herkesin yüz anatomisi farklı olduğu için herkes için yapılan kaş tasarımı farklıdır. Bu nedenle standart bir ölçüm ve modelle değil, kişinin yüz hatlarına uygun bir çizim yapılır ve akabinde hastanın onayına sunulur. Yapılan tasarım hasta tarafından da onaylandıktan sonra Microblading 3D kıl tekniği işlemi başlatılır. Bu işlemde hijyen çok önemlidir. İşlem materyallerinin muhakkak tek kullanımlık olması gerekir.
Microblading Tekniği Kalıcılığı Ne Kadardır?
Microblading 3D kıl tekniği uygulamasının kalıcılığı kişiden kişiye değişmekle birlikte ortalama 1,5 – 2 yıl arasındadır. Kuru ciltlerde bu süre tamamlanabilirken yağlı ciltlerde bu süre bir miktar kısalabilmektedir. Microblading 3D kıl tekniği yapıldığı gün itibariyle ilk haftadan itibaren kaşlarda koyu bir görünüm oluşmasını sağlayabilmektedir. Ancak ilk haftanın sonunda uygulanan pigmentin neredeyse yarısı kaybolacağı için ileriki dönemde çok daha doğal bir kaş görünümü elde edilebilir. Bununla birlikte ilk işlem sonrası kaşlarda bir iyileşme süreci başlar. Bu süre kişiden kişiye değişmekle birlikte ortalama 25 – 30 gün arasında tamamlanır. İyileşme süreci tamamlandığında kaşlarda son rötuşlar için bir seans daha yapılır.

 

Bu yazı 581 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum