Reklam
Reklam
MEHMET YILDIRIM

MEHMET YILDIRIM

mhy.7906@gmail.com

FED 2023 HAZİRAN FAİZ KARARINI AÇIKLADI…

15 Haziran 2023 - 11:45 - Güncelleme: 15 Haziran 2023 - 16:32

ABD Merkez Bankası (FED) 2023 Haziran ayı faiz kararını açıkladı. Pek çok ekonomik kalemde etkili olacak olan FED faiz kararı, FED Başkanı Jerome Powell tarafından açıklandı. Peki, 2023 Haziran ayı FED faiz kararı ne oldu?
ABD Merkez Bankası (FED) 2023 Haziran ayı  faiz kararını açıkladı. Pek çok ekonomik kalemde etkili olacak olan FED faiz kararı, FED Başkanı Jerome Powell tarafından açıklandı. Son toplantıda Merkez Bankası politika faizini yüzde 5,00-5,25 aralığına yükseltmişti. 13 Haziran'da başlayan ABD Merkez Bankası Haziran ayı toplantısının ardından FED faiz kararı duyuruldu. Peki, 2023 Haziran ayı FED faiz kararı ne oldu?
2023 Haziran ayı FED faiz kararı
FED faiz kararını açıkladı. FED Açık Piyasa Komitesi (FOMC) beklentilere paralel bir şekilde politika faizini yüzde 5-5.25 aralığında sabit tuttu. Böylece Mart 2022'de faiz artırımlarına başlayan FOMC 10 toplantının ardından ilk kez 'pas' demiş oldu. Söz konusu 10 toplantıda politika faizinde toplam 500 baz puanlık artırıma gidilmişti.
FOMC'nin karar metninde son göstergelerin, ekonomik aktivitenin ılımlı bir hızda büyümesini sürdürdüğüne işaret ettiği belirtildi.
ABD bankacılık sistemi sağlam ve dayanıklı olduğu belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Bu toplantıda faiz aralığın sabit tutulması, Komite'nin ek verileri ve bunun para politikası üzerindeki etkilerini değerlendirmesine olanak tanıyacaktır. Komite, enflasyonu zaman içinde yüzde 2'ye getirmek için uygun olabilecek ek sıkılaştırmanın boyutunu belirlerken, para politikasındaki kümülatif sıkılaştırmayı, para politikasının ekonomik aktivite ve enflasyona etkilerindeki gecikmeleri, ekonomik ve finansal durumu dikkate alacaktır."

 

Bu yazı 518 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum