Reklam
Reklam

LGS'de Şanlıurfa'nın değil Bölgenin En İyisinden tavsiyeler

LGS’de Sadece Şanlıurfa'nın değil Bölgenin En İyisi Aydınlar Eğitim Kurumlarından sınav öncesi önemli tavsiyeler

LGS'de  Şanlıurfa'nın değil Bölgenin En İyisinden tavsiyeler
Editör: Urfa Haber 63
31 Mayıs 2022 - 14:29 - Güncelleme: 31 Mayıs 2022 - 19:33
LGS öncesi öğrencilere sınav öncesi, sınav günü ve sınav sonrası için 3 ana başlıkta önemli tavsiyelerde bulunan Eğitimci Psikolojik Danışman S. Fethi Aydın "Aydınlar Eğitim Kurumları olarak tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum" dedi.
2022 Liselere Giriş Sınavı (LGS) 5 Haziran Pazar günü yapılacak. Sınavın birinci oturumu Türkiye saatiyle 09.30'da, ikinci oturum ise 11.30'da başlayacak.
Milyonlarca öğrencinin katılacağı LGS öncesi Aydınlar Koleji ve Aydınlar Eğitim Kurumları Kurucusu ve Psikolojik Danışman S. Fethi Aydın öğrencilere altın değerinde tavsiyelerde bulundu.
S.Fethi Aydın "Gençlerin kariyerlerini etkileyecek, eğitim hayatlarının en önemli badirelerinden biri olan LGS'de ne yapılmalı, ne yapılmamalı?" sorularını; sınav öncesi, sınav günü ve sınav sonrası başlıklarıyla yanıtladı.
İşte öğrenciler için o önemli tavsiyeler:
SINAV ÖNCESİ
"Sınava sayılı günler kala öğrencilerin artık son tekrarlarını yapmaları kendilerini yetersiz hissettikleri konu varsa onlara son defa bakıp kendilerini sınav için hazır hissetmeleri gerekmektedir.
Bu son sürece çok fazla konu bırakmamak daha çok genel tekrar ve denemeler üzerinden soru çözümleri yapılarak girilmesi daha verimli olacaktır. Sınav saatinde, gerçek sınav şartlarında (zaman, süre tutma vs.) sürekli deneme çözülmesi çok daha faydalı olacaktır.
Sınav öncesi yapılacak deneme sınavları aynı zamanda sınavla ilgili de taktik geliştirme açısından çok önemli sınavlardır.
Sınav öncesi süreçte psikolojik rahatlık çok önemli, sürekli olumlu düşünmek aslında sınavın sene başından beri girdiği onlarca deneme sınavından biri gibi olduğunu düşünmesi öğrenciyi rahatlatacaktır. Sınav öncesi ağır egzersizler ve aşırı zorlayıcı spor faaliyetlerinden uzak durulması gerekmektedir. Psikolojik açıdan sınava rahat girecek bir öğrenci her zaman bir adım önde olacaktır. Gevşeme teknikleri adını verdiğimiz derin nefes egzersizleriyle de stresi biraz daha kontrol altında tutabilirsiniz.
Kalan son günlerde Cep Telefonu ve Sosyal medya ile aramıza hiç olmadığı kadar ara koymamız bir nevi iletişim araçlarından fedakarlık yapmamız da sınav öncesi mutlak surette uyulması gereken prensiplerden olmalıdır.
Sınavdan bir hafta önce uyku düzenimizi kontrol altına almamız gerekmektedir. Çok geç saatlerde uyumak sabah bizi biraz daha halsiz bırakacaktır. Biyolojik olarak son 1 hafta vücudumuzu ve uyku düzenimizi sınav saatine göre ayarlamamız ne çok geç ne de çok erken saatlerde uyumamız gerekmektedir. Sağlıklı bir uyku için önerilen ortalama uyku saati 6-8 saattir. Çok geç saatlere kadar ayakta kalmayalım son 1 hafta kala vücudumuzun uyku düzenini gerçek sınav saatine göre uyarlayalım.

Sınav sabahı KESİNLİKLE her zamankinden farklı bir kahvaltı YAPMAYALIM. Ama yine de son 1 hafta kala biraz daha hafif besinlerle beslenmeye dikkat edelim.
Sınavdan bir önceki akşam, sınava götürülecek ne varsa hazır edilmesi ve kontrol edilmesi de önemli bir husustur. Sınavdan bir önceki akşam eksik hiçbir şeyin olmadığından emin olalım. Kimlik, kalemler, su vs.
SINAV GÜNÜ
LGS'de sözel oturum dediğimiz ilk bölüm için Türkçe, İnkılap Tarih ve Atatürkçülük, İngilizce ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden toplamda 50 soru ve 75 dakikalık süremiz olacaktır. Bu da şu anlama geliyor her soru için ortalama 90 saniye yani 1.5 dakikalık süremiz bulunmaktadır. Unutmayalım ki sınav sadece bilgiyi ölçmüyor. Bilgiyi ne kadar sürede soruya transfer edip çözümlediğimiz de önemli. Sınavda sadece sorularla değil zamanla da işimiz var. Sayısal bölüm dediğimiz 2.oturum yani Matematik ve Fen Bilimleri oturumunda da toplamda 40 soru için 80 dakikamız var. 2.oturum için her ne kadar her soru için 2 dakika süremiz olsa da özellikle matematikte birden fazla işlem gerektiren ve kısmen biraz uzun olan yeni nesil sorular için bu süre yetmeyebilir. İşte burada doğru strateji bizi bir adım öne geçirecektir. Diğerlerine göre nispeten kolay sorulardan ya da derslerden başlamak, takıldığımız yerde soruyu geçip çok fazla zaman harcamadan diğer sorulara geçmek ve en sonda yapabildiğimiz tüm soruları cevapladıktan sonra yanına işaret koyduğumuz ve çözemediğimiz sorulara dönmek süre kaybımızı minimuma indirecektir. Sınavda her soru kendi içinde değerlendirilmeli ve o esnada çözülen soruya dikkatin tamamı yöneltilmelidir. Aksi şeyler düşünülmemelidir.
Sözel ve Sayısal oturumlar arasında verilen molada kesinlikle sınavla ilgili konuşulmaması sadece bahçede biraz hava alıp yine sınav salonuna geçilmesi de çok önemlidir. Arkadaşlar arasında o soruyu ne yaptın, onu ne buldun tarzındaki muhabbetlerin hiçbir faydası olmadığı gibi tam tersi zararları da olacağı unutulmamalıdır.
SINAV SONRASI
Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih süreçleriyle ilgili yayınlanacak olan tercih ve yerleştirme kılavuzunda belirtilen tarihler arasında merkezi ve yerel tercihler yapılacaktır.
Aydınlar Eğitim Kurumları olarak tüö öğrencilerimize başarılar diliyorum."
 
Bu haber 2946 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum