Reklam

Birecik'te üretilen fideler orman oluyor

Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü, fidan ihtiyacını karşılamak üzere Birecik fidanlığında fide üretimi yapıyor.

Birecik'te üretilen fideler orman oluyor
Editör: Urfa Haber 63
31 Mayıs 2022 - 14:13
Türkiye'nin yüzde 29'unu kapsayan orman alanlarının artması için Tarım ve Orman Bakanlığı ile ilgili sivil toplum kuruluşları her yıl çeşitli projeleri hayata geçiriyor. Bakanlık tarafından ilan edilen "Milli Ağaçlandırma Günü" gibi birçok organizasyonda kullanılmak üzere çeşitli boy ve ebatlardaki fidanlar OGM tarafından üretiliyor. Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Birecik Fidan üretim merkezinde yetiştirilen fideler büyümeye başladı. Yetişen fideler ağaç olup orman olacak
Özel ağaçlandırma teknikleri ile orman alanlarını yeniden yeşertmek için Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü Birecik fide üretim merkezinde fidanlıklarında çalışmaların aralıksız sürüyor. Fidanlıklarda ısı, nem ve gübre dengesine dikkat edilerek büyütülen fidanlar, yurdun dört bir yanında hem orman yangınları ile zarar gören alanlara hem de ormanlaştırılan alanlara dikiliyor.
Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada;
"Daha yeşil bir Türkiye için azim ve şevkle büyüyen fidanlarımız ait olduğu yerde kök salıp ağaç ve orman olacak, GELECEĞE NEFES OLMAK olmak için sabırsızlıkla dikim mevsimini bekliyorlar.
Bölge Müdür yardımcımız Mehmet TAŞAN ile Silvikültür ve Ağaçlandırma Şube müdürümüz Şevket TEPE beyler Birecik fidanlığında incelemelerde bulundular"
 
Bu haber 676 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum