Reklam
Reklam
Mehmet YILDIRIM

Mehmet YILDIRIM

urfamha63@hotmail.com

Urfa Varsa Sorun Yok...

07 Ocak 2015 - 12:50


Suriye'de yaşanan iç  savaş dördüncü yılına girerken bu savaştan en büyük yarayı hiç şüphesiz evlerini terk etmek zorunda kalan  siviller aldı...



Yaşanan iç savaş büyük bir göçüde berberinde getirdi.Yüz binlerce Suriyeli savaş korkusu yüzünden evlerini doğdukları toprakları vatanlarını terk etmek zorunda bıraktı.



Büyük göç daha önceleri de bir Ülkeye devam ederken en büyük göçü Türkiye'de yaşandı.Bu göçlerin en önemli kozmopolitik süreci hiç şüphesiz Dünya'nın bile yakında takip ettiği Mürşit pınar sınırındaki Kobani'den gerçekleşti.



Işıd tarafından öldürülme korkusuyla yaklaşık 200 bin kişi iki gün içersinde Kobani kentinden Suruç'a geçiş yaptı.



Yaşanan bu süreçte bir çok Ülke sadece seyirci kalırken Türkiye tereddütsüz Suriyeli  vatandaşlara kapılarını sonuna kadar açtı.Bu kapsamda en önemli insani yardım Şanlıurfa'da gerçekleşti.Türkiye'de bir çok il Suriyeliler bir gün dahi tahammül etmeyerek Şanlıurfa'ya gönderirken peygamberler şehri Şanlıurfa Suriye'li binlerce kardeşine evinin  kapılarını açtı.



En önemli yardım hiç şüphesiz Şanlıurfa Valiliği tarafından gerçekleştirildi.Valilik Suruç ilçesinde kriz masası kurarak gelen Suriyeli kayıt altına aldı ve akabinde barınacak yerler hazırladı.Bununla beraber eğitime ara verilen Yatılı Bölge İlköğretim Okulu ve eski İlçe Jandarma Komutanlığı barınma merkezi haline getirildi.



Değerli okuyucularım yukarıda sizinde bildiğiniz bu süreci hatırlatmak adına bir kaç kelime ile özetlemeye çalıştım.



Burada en büyük görev ilimizin Valisi Sayın İzzettin Küçük ve Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç beye düştü.Bu saydığım değerli bürokratlar olayların başladığı günden itibaren an ve an gece gündüz demeden fedakarlık yaparak sığınmacıların her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için çalıştılar.



Vali Küçük "Gittiği her yerde bizler sizlerin kardeşleriyiz...sizlerin sorunu bizim sorunumuz ....Türkiye Cumhuriyeti sizlerin sonuna kadar yanındadır diyerek...bir bürokratın nasıl olduğunu adeta kamuoyuna gösterdi....Burada ilimize atandığı günden bu yana ilimizin sorunları dahil bununla beraber çok zor ve çetin geçen KOBANİ sürecini tek bir kişinin bile burnu kanamadan yönetmeyi başaran çalışkan Valimizi kutluyorum...



Gelelim Büyükşehir'e... Büyükşehir Belediye  Başkanı Celalettin  Güvenç  büyük göçün yaşandığı günden itibaren " Sosyal Belediyecilik      adı altında Suriyeli kardeşlerimizi yalnız bırakmayarak gerek gıda, soba, battniaye,temizlik maddeleri dağıtarak üstüne düşeni fazlasıyla  yerine getirdi.



Bayramlar dahi sabahın  ilk ışıklarıyla Suriyeli kardeşlerimizin yanında olan ve onlara evlerindeymiş havası yaratan Sayın Başkan Celalettin Güvenç'e buradan sonsuz teşekkür ediyorum...



Sözlerimi noktalarken bu süreçte şunu hatırlatmak istiyoırum şu anda Suriyeli sığınmacılar için Suruç ilçesinde 32.500 kişilik yeni AFAD Çadırkent hizmete giriyor Bu da gösteriyor ki Suriyelier için " Şanlıurfa Varsa Sorun Yok.



 


Bu yazı 515 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum