Reklam
Reklam
Halil Çini

Halil Çini

h.cini@mynet.com

VALİ KALMALIYDI!

03 Haziran 2016 - 16:51


Vali İzzettin Küçük”ün tayini Bursa”ya çıktı. Küçük”ten boşalan Şanlıurfa Valiliğine ise Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna atandı.



 



Küçük”e “Yolun açık olsun”, Tuna”ya ise “Hayırlı olsun” diyorum.



 



Bana göre keşkem bu tayin şimdi olmasaydı.



 



Neden mi?



 



Çünkü Vali İzzettin Küçük”ün Urfa”ya hizmet açısından tam zamanı idi de ondan.



 



Vali Küçük, Urfa”ya 16 Şubat 2014 kararnamesi ile geldi. Yani iki yıl önce. Öylesine garip ve ilginç olaylar Urfa”da yaşandı ki, işte tam bu noktada devreye Vali İzzettin Küçük çıktı.



 



Suriye”den ölümden kaçıp Akçakale sınırından Urfa”ya sığınanlar mı dersiniz?



 



Suruç sınırındaki Kobani”den İŞİD”in ölüm tehditlerinden kaçıp ülkemize bir gecede giren 180 bin insan mı dersiniz?



 



Açılan çadır kentler! Kurulan geçici mekanlar ve kabullerle Urfa, Türkiye üzerinden Dünya”ya adeta önemli mesajlar verdi.



 



Kısacası süreci çok iyi koordine etti. İşte Vali Küçük, böylesine önemli bir projenin tam odağında yer alan isim idi. Urfaspor”a yakın ilgisi, halk ile kurduğu sıcak ve içten temas, ziyaretleri, muhabbetleri, Urfa”nın sorunlarına ve sıkıntılarına konum ve bilgi donanım bakımından sahip olması hep artıları olarak karşımıza çıktı.



 



Bir Ziyaeddin Akbulut Urfa”da Vali olarak 7 yıla yakın bir süre görev yaptı. Bir Şehabettin Harput yine Vali olarak 5 yıla yakın bir süre Urfa”da görev yaptı. Birçok Vali yine 3 yıldan az olmamak üzere görevde bulundular.



 



Geldiği günden bu yana Urfa”nın dertleri, sorunları, sıkıntıları ile yakın ilgili olarak Vali Küçük için eğer Urfa”da biraz daha kalmış olsaydı bu kalışı Urfa”nın kalkınmışlığı adına bana göre daha yerinde olmuş olacaktır.



 



Ama nedense onu Urfa”da tutmak yerine Bursa”ya tayinini çıkarttılar. Bu bir bayrak yarışı. İnanıyorum ki, Vali Küçük, Bursa”da da güzel projelere imaz atacaktır. Kendisine başarılar diliyorum.



 



Evet, bir haftaya kadar muhtemelen çiçeği burnunda yeni Valimiz Güngör Azim Tuna”da ilimize gelecek ve “Bismillah” diyerek görevine başlayacaktır.



 



Hoş geldiniz ziyaretleri, Hoşbulduk kabulleri, iadeyi ziyaretler, gezmeler, tanımalar, anlatmalar, brifinkler, dertleşmeler, çiğköfte, kebap ve mırra muhabbetleri ile olan Urfa”nın neren bakarsanız bakın 6 ayına olacak…



 



 



 



İl olarak cepten yemeye nedense alışmış durumdayız.



 



 



 



Yanılıyor muyum?


Bu yazı 509 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum