Reklam
Reklam
Halil Çini

Halil Çini

h.cini@mynet.com

URFA VE TURİZM

05 Mayıs 2017 - 10:50


Urfa tarih ve kültür şehri



Urfa Peygamberler kenti



Urfa GAP”ın başkenti



Urfa ile ilgili daha birçok tanımlamada bulunabiliriz. Çünkü bu Urfa”mızın hakkı da ondan.



Size Urfa ile ilgili basit bir soru sormak istiyorum.



Sizce Urfa”mızın tarihçesi nedir?



M.Ö. 600 bin yıl diyenleriniz de var, 8000 bin yıl öncesine kadar diyeniniz de var, hatta aranızda Urfa”nın ilk kuruluşu hakkında kesin bir bilgi yok diyenlerinizi de duyar gibiyim.



Evet, Urfa”nın tarihçesine bakacak olduğumuzda elimizde ne yazık ki birden fazla sözüm ona kaynak var. Ama kim ne derse desin, Urfa”nın kuzeydoğusunda bir dağ sırtında ortaya çıkan Göbeklitepe”ye baktığımızda verilerin Urfa tarihçesi hakkında 12 bin yıl kadar eskilere uzandığını ortaya koymaktadır. İnsanlığın ilk kutsal anıtı olarak Göbeklitepe karşımıza çıkmakta ve Urfa tarihi de 12 bin yıl öncesine kadar uzandığı resmileşmiştir.



Urfa bu denli eski bir tarihe, eski öneme, güzellik ve özelliklere sahip olmasına karşın peki neden ilimize bacasız fabrika diye tabir ettiğimiz özellikle yabancı Turistler gelmemekte?



Neden Urfa turizm pastasından nasibine düşeni elde edememekte?



Urfa bu denli önemli konuma sahip olmasına karşın neden yeterince Dünya”da tanıtılmama makta? Neden buraya insanların gelmesi sağlanmamakta?



Neden?



Neden?



Neden?



Son aylarda ne yazık ki çevre komşu illerden bile ilimize arzu edilen düzeyde günübirlik dahi olsa misafirlerimiz gelmemekte?



Oysa Urfa turistik, tarihi, dini dokuları ve özellikleri ile harika bir kent. Dünyanın tek en büyük açık akvaryumu olarak nitelendirilmekte olan Balıklı göl”ü bile cazip hale getiremiyoruz.



Öyle iki tabak yemek yapmak ile bir iki etkinlik ile üç tane köşe başında konuşma yapmak ile bir il tanıtılmaz.



Bir kere bu işi ehline, meraklısına, sevdalısına vereceksin.



Urfa üç din içinde kutsal ve önemli bir şehir.



En başta yapılması gereken Urfa İNANÇ TURİZMİ bakımından dünyadaki tüm rehberlerin dikkatine sunulmalı, Avrupa”dan direk ilimize uçuşlar dizayn edilmeli, Urfa”nın tanıtılmasına katkılarda bulunulmalı.



Tabi ki bunu sadece bir tek Valililiğin omzuna yıkmamak gerekir. Valililik ile birlikte Belediyeler, Kültür ve Turizm müdürlüğü ile Milletvekillerimiz ile birlikte bu kentte yaşayan bizlerde elimize taşın altına koymalıyız.



Neden?



Çünkü dünya”da bir tek Peygamberler, tarih ve kültür şehri, açık akvaryumu Balıklı gölü ile ve daha nice güzellik ve özellikleri ile URFA var da ondan.



Yanılıyor muyum?



Ne dersiniz?


Bu yazı 812 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum