Reklam
Reklam
Halil Çini

Halil Çini

h.cini@mynet.com

VALİ BUNU YAPMALI!

19 Ekim 2016 - 09:22


Türkiye’nin en şanslı isimlerinden birisi olan Vali Güngör Azim Tuna’ya bugün buradan seslenmek istiyorum.



 



Şimdi ‘Vali neden şanslı?’ dediklerinizi duyar gibiyim.



 



Şansı, Türkiye’deki ayrıcalıklı 81 kişiden birisi olması tabi ki! Yani 81 il Valisinden bir tanesi.



 



Şansı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı temsil etmesi tabi ki!



 



Şansı, işbaşındaki Hükümeti ilde temsil etmesi tabi ki!



 



En önemli şansı ise Devletin zırhının üzerinde olması ve ayrıcalıklı olarak yaşam sürmesi tabi ki!



 



Şanslılıkları ile ilgili sıralamayı çok daha uzun liste haline getirebilirim. Ama tadında bırakıp, izninizle asıl konumuza yani Urfa halkının Vali Tuna’dan olan beklentilerinden sadece birisine dikkatinizi daha da önemlisi Vali’nin dikkatini çekmek istiyorum.



 



Urfa il geneli nüfusu 2 milyona merdiven dayamış olan bir şehrimiz.



 



Şehir nüfusunun 800 binler düzeyinde olduğu Urfa’da özellikle ülke dışında öğrenim görmekte olan çok çocuklarımız bulunmakta.



 



Son birkaç gündür sosyal medya da yer aldığı üzere bugün Urfa’da özellikle Yavru vatan diye tabir ettiğimiz Kıbrıs’ta öğrenim görmekte olan binlere Urfa’lı öğrenci bulunmakta.



 



Bugün Urfa’dan Kıbrıs’a gitmek isteyenler için iki ayrı ulaşım yolu bulunmakta. Birincisi Gaziantep ya da Adana üzerinden Kıbrıs’a havayolu ile ulaşmak. Diğeri ise Mersin ili Taşucu ilçesinden deniz yolu ile yani Feribot ile gitmek.



 



Durum böyle olunca, ben şimdi bu ilin Valisine dönüyor ve yaklaşık 15 bin öğrenci başta olmak üzere bu öğrencilerin aileleri ile yakınları adına kendisine ‘Neden Urfa’dan Kıbrıs’a direk havayolu ile uçuş imkânını gerçekleştirmiyorsunuz? Yani Urfa’lı neden Antep ya da Adana’ya gitmek zorunda bırakılmakta. Neden Urfa’dan Kıbrıs’a haftanın bili bir tek gününde dahi olsa direk uçuş imkânı oluşturulmamakta?’ diye soruyorum.



 



Bu sorunu ilgili hava yolu şirketleri görüşmek ve çözüme kavuşturmak en başta bu ilin Valisinin sorumluluğunda. Bende öğrenim görmek üzere Kıbrıs’a göçebe kuş misali oradan oraya gitmek zorunda kalan ve mağduriyetler yaşayan öğrenciler adına Valiye soruyorum.



 



Neden Urfa’dan Kıbrıs’a haftanın iki günü dahi olsa direk uçuş seferlerini gerçekleştiremiyorsunuz?



 



Şimdi birileri Vali Tuna’ya, ‘efendim Urfa’dan fazla yolcu yok!’ deyip kandırmaya ya da yanıltmaya çalışabilirler. Bende Vali Tuna’ya, ‘Antep ve Adana’dan Kıbrıs’a Urfa nüfusuna kayıtlı olup bir yıl içinde uçuş yapanların sayılarını çıkart ve karşındakilere öyle cevap ver ve hareket et!’ diyorum.



 



Bakın komşu Gaziantep ve Adana bizim Urfalı öğrenci ve ailelerini taşıyarak nasıl bir reklam ve dolaylı olarak rant elde ediyorlar.



 



Peki, biz Urfa olarak neden buna seyirci kalmaktayız? Urfa’dan Kıbrıs’a direk uçuş her Urfa’lının en doğal hakkıdır. Bu böyle biline.



 



İddia ediyorum, rahmetli Cenap Gülpınar (Allah rahmet eylesin) yaşamış olsaydı ve biz bunu dile getirmiş olsaydık inanın ne yapar eder konunun bizzat takipçiliğini yapar ve Urfa’dan direk uçuşları sağlardı. Urfalı öğrencilerin daha fazla mağduriyet yaşamamaları adına görev başta Vali olmak ile birlikte Urfa AKP’li 9 vekilin boyunlarındadır.


Bu yazı 468 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum