Reklam
Reklam
Halil Çini

Halil Çini

h.cini@mynet.com

TEK YÜREK TEK SES

18 Temmuz 2016 - 11:54


Öncelikle yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet diliyorum.



Yaralılara acil şifalar temenni ediyorum.



Ve…



Yaşamları pahasına tankların üzerine çıkan, silahlara karşı duran, askeri araçların önünde yatan, bedenlerini tüm illerde askeri garnizonların nizamiye kapılarında set haline getiren ve ‘Devrim istemiyoruz’diye haykırıp tek yürek, tek ses olan herekese kucak dolusu teşekkür ediyorum.



Evet, kimilerine göre 15 Temmuz ‘kara gün’ kimilerine göre ‘kurtuluş ve özgürlük’ olarak tanımlar getirilse de 15 Temmuz bana göre Büyük, çağdaş, aydınlık Türkiye Cumhuriyetinin dayanışma, milli birlik ve beraberlik günüdür.



Akıldan ve izandan uzak birileri ne yazık ki ülke yönetimine daha önce beş kez gerçekleştirilen askeri devrimi 15 Temmuz’da bir kez daha denemek istemişleridir.



Ama bu istek halkın demokrasiye, cumhuriyete, milli iradeye olan inancı ile geri tepilmiştir.



Halk, daha önce beş kez gerçekleşen askeri devrime karşı bu kez seyirci kalmamıştır.



Kendisin namlunun ucuna, tankın paletlerinin önüne, askeri araçların altına canlı canlı atabilecek kadar cesareti olduğunu 15 Temmuz akşamı ispatlamıştır. Bakmayın siz, askeri içinde bir grup lafına!



İnanın eğer ilk etapta halk sindirilip, baskı kurulmuş olunsaydı bugün bizler 15 Temmuz askeri inkılabın üçüncü gününde olacaktır



Devrim ateşi dalga dalga her yeri saracak ve Türkiye’ye bir darbe daha vurulmuş olunacaktı.



Ama şükürler olsun ki, üç karuşa beş köfte devrinin artık sona erdiğini ülke genelindeki 7’den 70’e kadını ve erkeği ile bu halk ispatlamıştır.



Halk, 15 Temmuz akşamı demokrasiye olan inancını HAYKIRMIŞTIR.



Halk, 15 Temmuz günü milli iradeye olan BAĞIMLILIĞINI VE İNANCINI ortaya koymuştur.



Halk, devletinin yanında olduğunu ve bunun haricinde her türlü antidemokratik daruş ve eyleme karşı olacağını adeta HAYKIRMIŞTIR.



Sözün özü itibari ile bu halk devrime karşı olduğunu ve istemediğini açıkça deklare etmiştir.



Evet, olası bir askeri inkılâp şükürler olsun ki, halkın kararlılığı, iradesi, azmi ve inancı ile geri püskürtülmüştür.



O kararlı gecede meydanlarda sadece AKP’li yoktu. MHP’lisi, CHP’lisi, HDP’lisinin de ötesinde kısaca bu topraklarda yaşayan ve dili, rengi, mezhebi, inancı, fikri ve zikri ne olursa olsun tüm HALK vardı. İşte bana göre 15 Temmuz akşamı ortaya konulan kararlılık ile de ülkemizin en büyük kazanımı ise tüm halkın ülkemizin huzuru, mutluluğu, refahı ve aydınlık geleceği adına TEK YÜREK, TEK SES oluşudur.



Ülke olarak hepimize geçmiş olsun.



Dilerim bir kez daha böylesine sıkıntılı ve gergin bir ortam ile karşılaşmayız.


Bu yazı 494 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum