Reklam
Reklam
Halil Çini

Halil Çini

h.cini@mynet.com

SURUÇ”UN HALİ NE?

02 Ağustos 2016 - 09:43


Anne tarafından dolayı Suruç”luyum.



Bundan da iftihar ediyorum. Öncelikle bunun altını çizeyim. Gelelim konumuza. Yani Suruç”un 10 kilometre hızdan öteye çıkılamayan şehir içi yol rezaletine. Hafta sonu Suruç asri mezarlığında kabirleri bulunan Dedem, Ninem, Dayılarım ile daha birçok yakınlarımı ziyaret edip dua okumak niyeti ile eşim ve çocuklarım ile birlikte Suruç”taydım.



Yaşamımda yüzlerce, binlerce kez gidip geldiğim Suruç”tan bu kez çok daha üzgün düşünceler ile ayrıldım. Şanlıurfa Büyük Şehir Belediye başkanı Nihat Çiftçi”ye sesleniyor ve “Başkan Allah aşkına Suruç”un yollarının hali nedir?” diye de soruyorum.



Suruç, Şanlıurfa”mızın merkeze 40 kilometre gibi uzaklıktaki en güzel, en önemli ilçelerinden birisidir. Suriye ile olan Mürşitpınar sınır kapısına 10 kilometre uzaklıkta olan bir şirin ilçemiz aynı zamanda Batıya açılan yol güzergahına da 6 kilometre gibi kısa bir mesafe içerisindedir.



1517 yılında Yavuz Sultan Selim Suruç”u Osmanlı topraklarına katmış olmasına karşın ne yazık ki 2016 yılında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi aylardan bu yana devam eden sözde alt ve üst yapı çalışmaları nedeni ile adeta T.C topraklarından uzaklaştırır gibi bir hal içerisinde.



Cumhuriyetin kurulması ile birlikte Suruç, 1923 yılında ilçe olmuş ve Şanlıurfa iline bağlanmıştır. Ekonomisi her ne kadar Tarıma dayalı gibi gösterilmekte ise de ne yazık ki Suruç bugün bu noktada nasibine düşeni alamamaktadır.



Bugün Suruç”ta nereden bakılırsa bakılsın her görüşe sahip olmak ile birlikte 100 binin üzerinden insan yaşamaktadır.  1 Kasım 2015 tarihinde yapılan Milletvekili Genel seçimlerinde Suruç”tan yüzde 15 oranında yani 15 bine yakın bir oy çıkmış ve bununla birlikte Suruç”tan aday olan İbrahim Halil Yıldız AKP”den Milletvekili seçilmeyi başarmıştır.



Şimdi Büyükşehir Belediye Başkanı Nhat Çiftçi”ye ya da onun çalışma arkadaşlarına “Suruç”ta üç, dört aydan bu yana yol çalışması devam etmekte. Yaklaşık 2 kilometreyi bulan şehir içindeki yol ne zaman bitecek? İnsanlar ne zaman düzgün bir yolda seyahat edebilecekler? Buradan geçmekte olan tüm araçların ön düzenleri bozulmuş ve tamirhaneye akın etmekteler. Bu milli servete yönelik vurulan bir darbe değil mi?” diye sorsak ne cevap verecekler bilemiyorum ama Büyükşehir Belediye Başkanı Çiftçi”den tüm Suruç halkı adına, yüz binler adına ricam bir an önce Suruç”un şehir içi yol rezaletine el uzatması ve sorunu kısa sürede çözüme kavuşturmasıdır.



Eskişehir”den Urfa”ya tayini çıkan ve geçtiğimiz günlerde ilimize gelerek göreve başlayan Vali Güngör Azim Tuna, Suruç ilçemizi ziyaret etti mi bilemiyorum ama inanıyorum ki, tüm ilçelerimizi ziyaret ettiği gibi kısa süre içerisinde soluğu Suruç”ta da alacaktır.



Ve inanıyorum ki, Vali Tuna, Suruç”un rezalet haline dönüşen o yollarını gördüğünde içi acıyacak ve ilgili, gerekli yerlere gereken talimatı, ricayı yapıp çalışmaları hızlandıracaktır. Buna yürekten inanıyorum.



Suruç”un daha da güzelleşmesi, gelişmesi ve kalkınma ile birlikte mutlu olabilmesi adına hepinize güzel bir gün temenni ediyorum.


Bu yazı 593 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum