Reklam
Halil Çini

Halil Çini

h.cini@mynet.com

SON ANKET!

20 Şubat 2015 - 11:21


      Kısa adı ‘KONDA’ olan Konda Araştırma ve Danışmanlık yaklaşan Gene seçim öncesi meydanların, halkın nabzını tutmaya çalışmış.



 



       Araştırmanın Ocak 2015’te yani bir iki hafta önce yapıldığı belirtilmekte. Ankette CUMHUR’a sadece ‘Bu Pazar Milletvekili Genel seçimi olsa hani partiye oy veririsiniz?’ sorusu yöneltilmiş.



 



      Ankete katılanların verdikleri cevaplar doğrultusunda yapılan ayrıştırma neticesinde HDP’nin oy oranı yüzde 10.6 olarak ortaya çıkmış. Ne demek bu? HDP’nin bugün itibari ile yüzde 10’luk baraj sorununun olmadığı ve yeni dönemde TBMM’ne en az 70 Milletvekili ile gireceği demek.



 



       Tabi ki siyasette bir saatin bile çok önemli olduğunu unutmamak gerekir.



 



       Bu bir saatte ayakların baş, başların da bir anda ayak olabileceğini unutmayalım. Yani, akıllı siyaset, kazanmaya yönelik akılcı milletvekili aday sıralaması, meydanlarda verilecek olan birleştirici, toparlayıcı mesajlar özellikle kararsız seçmenler üzerinde büyük etki oluşturmuş olacaktır.



 



      KONDA’nın son anketinde oyların dağılımı ile AKP 277, CHP 120, MHP ise 79 sandalyeye sahip olmuş olacak. Buna karşın yüzde 10’nu geçmesi halinde ise HDP’nin meclisteki sandalye sayısı 74 olmuş olacak.



 



       Bu bir anket sonucu ortaya çıkan kesin olmayan bir durum. Ama bu tür anketlerin bundan sonra yol alma adına büyük önem teşkil edebileceğini de asla göz ardı etmemek gerekir.



 



       7 Haziran Genel seçimleri tüm siyasi partiler için büyük önem taşımakta.



 



       Bu önemi en başta iyi bilenlerin başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gelmekte. Seçimin önemini iyi kavrayan bir başka lider ve parti ise Selahattin Demirtaş’ın eş Genel Başkanı olduğu HDP olmakta.



 



       İddia ediyorum, yaklaşan seçimin önemini ne Başbakan ve AKP lideri Ahmet Davutoğlu, ne CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve ne de MHP lideri Devlet Bahçeli maalesef halen iyi kavrayabilmiş değiller.



 



        Bakın, Cumhurbaşkanı ‘400 Milletvekilliği’ deyip duruyor. HDP lideri Demirtaş ise ‘Baraj sorunumuz yok. 100 Milletvekili ile geliyoruz’ diyor. Peki, Davutoğlu, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ne yapıyor? Birbirleri ile Elazığ yöresine ait Çayda Çıra Oynayarak günlerini geçiriyorlar.



 



       Hepinize Hayırlı Cumalar temennisi ile…



 



mso-ascii-theme-font:minor-latin;mso-fareast-font-family:"Times New Roman";
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:"Times New Roman";mso-bidi-theme-font:minor-bidi;
mso-ansi-language:TR;mso-fareast-language:TR;mso-bidi-language:AR-SA\">      Şen ve mutlu kalınız


Bu yazı 445 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum