Reklam
Halil Çini

Halil Çini

h.cini@mynet.com

REGAİP KANDİLİ VE 23 NİSAN’A DAİR!

23 Nisan 2015 - 09:19


 Bugün Regaip Kandili.



 Öncelikle kandilinizi tebrik eder, bugünün hepimizin geleceği adına hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.



 Recep ayının ilk Cuma gecesine ‘Regaip Gecesi’ denir. ‘Kendisine rağbet edilen, arzulanan, talep edilen’ anlamındaki Perşembeyi Cuma’ya bağlayan bu mübarek gecede Allah-u Teala biz müminlere rağbetler yani ihsanlar, ikramlar yapar. Yüce Allah bu geceye hürmet edenleri affeder. Bu gece yapılan dualara, kılınan namazlara, sadaka ve diğer ibadetlere çok sevap verir.



 Hz. Peygamber efendimizin, ‘bu gecede yapılan dua geri çevrilmez’ müjdesine nail olmak adına hepinizin, hepimizin Regaip Kandilini bir kez daha tebrik eder, sağlık ve mutluluklar dilerim. Gecemiz mübarek olsun. (AMİN)



****



 Bugün ayrıca 23 Nisan.



 Bir başka ifade ile Ula önder Atatürk’ün Dünya çocuklarına armağan etmiş olduğu Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramı. Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yine coşkulu bir şekilde Türkiye genelinde olduğu üzere ilimizde de kutlanacak...



23 Nisan 1920'de TBMM'nin açılması sonrası Atatürk tarafından günün önemine binaen Dünya Çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Çocuk Bayramınız kutlu olsun. Ulu önder başta olmak üzere onun tüm kahraman silah arkadaşlarını bir kez daha rahmet ve şükran ile anıyorum.



 Bende bugüne özel olarak sizlerle ‘Altan Özyürek’in kaleme almış olduğu ‘Dünya Çocak Bayramı’ isimli şiirini paylaşıyorum.



 Yeniden buluşmak umudu ile.



 DÜNYA ÇOCUK BAYRAMI



 Kiminin saçı siyah,



 Kiminin saçı sarı...



 Ankara'da buluştu



 Dünyanın çocukları.



 Her Yirmi Üç Nisan'da



 Tekrarlanır bu olay.



 Buluşma nedenini,



 Açıklamak çok kolay.



Bu kocaman dünyada



 Ülke sayısı çoktur.



 Oysa ki hiç birinin



Çocuk Bayramı yoktur.



 Dünyanın çocukları



 Yurdumuza koşuyor,



 Her Yirmi Üç Nisan'da



 Cıvıldaşıp coşuyor.



 Türkiye konuklarla,



 Kalpler sevgiyle dolsun.



 Dünya Çocuk Bayramı



 Herkese mutlu olsun!


Bu yazı 439 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum