Reklam
Halil Çini

Halil Çini

h.cini@mynet.com

NİYAZİ HOCAYA YAKIŞMADI!

16 Şubat 2015 - 08:42


     Niyazi Kocadağ.



     Eğitimci bir kimliğe sahip olmasına karşın onu sosyal ve kültürel etkinlikler başta olmak üzere birçok aktivitenin merkezinde görmek mümkün.



     Bu köşemde ben bugüne kadar yaptığı özverili çalışmalarını her defasında sizlerle paylaşmış ve yeri geldiğinde alkışlayan birisi olarak bugün ne yazık ki, Niyazi Hocayı bu son atağından dolayı eleştiriyor ve kınıyorum.



     Eleştirimin nedeni objektif bir duruş içinde olmaması, kınamamın nedeni ise Ticaret Liseliler gibi bir derneği ne yazık ki siyasallaştırıp, kendi egosu yönünde kullanması.



      Aha buradan yazıyorum. Liseyi Ticaret Lisesinde okudum. Bugüne kadar da derneğin etkinliklerine katılmaya gayret ettim ama bu saatten sonra bir daha asla Ticaret Liseliler Derneğinin hiçbir etkinliğinde bulunmayacağım. Bu benim kişisel düşüncem. Katılır ya da katılmazsınız. Ama böyle düşünüyorum. Neden? Çünkü birileri böylesine önemli bir derneği babasının çiftliği gibi görmeye ve hareket etmeye başladı da ondan.  



       Gelelim asıl konumuza.



        Niyazi Kocadağ’ın Ticaret Liseliler Derneği olarak organize ettiğini bir etkinliğin ödül töreni gecesi olmuş. Bir restorantta gerçekleşen ödül gecesine nedense 30 Mart Mahalli genel seçimlerinde Haliliye ilçesinden Belediye Başkan aday adaylığını koyduğu ve sıralamada yer bulamadığı partinin kurmayları yani sadece AKP’liler davetli!



         Niyazi Kocadağ’ı telefonla aradım ve kişisel olarak, bir Ticaret Lisesi mezun olarak, ‘Hocam! Neden sadece AKP’liler? Bu kentte MHP’den, CHP’den, HDP’den davet edebilecek bir tek kişi dahi yok muydu?  Vali nerede? Milli Eğitimden sorumlu Vali Yardımcısı nerede? Milli Eğitim Müdürü nerede? Ama buna karşın maşallah Büyükşehir Belediye Başkanı Güvenç ve Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile AKP il Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül başta olmak üzere AKP ilden, kadın kollarından, gençlik kollarından başta olmak üzere hep AKP’liler? Lütfen böylesine anlamlı, yürekli bir derneği kendi kişisel hesaplarına kurban etme. Ticaret Liseliler Derneğini sadece AKP’ye ipotek etme’ diyerek ortaya koydum.



         Evet, bizim Urfa olarak en büyük yanlışlığımız, en büyük hatamız el iyisi ev delisi olmamız ve bize yapılan her türlü haksızlıklara rağmen balık aklı misali hemen unutmuş olmamız ve de en önemlisi içinde yer aldığımız her hangi bir oluşumu, derneği, vakfı ya da grubu kişisel menfaat ve beklentimiz noktasında heba etmemizdir.



        İşte bana göre Niyazi Kocadağ’da, objektif bir duruş sergilemeyerek, anti demokratik bir adım ile bir eğitimciye yakışmayan yaklaşımda bulunarak birçok güzellikleri menfaat için kullanmıştır.



         Gönül isterdi ki o akşam düzenledikleri ödül gecesine toplumun her kesiminden insanlar, farklı görüşlere sahip gruplar ve de en önemlisi sadece kendi çevresindeki birkaç yandaşı ile değil bu derneğin varlığında katkısı olan onlarca, yüzlerce ticaret liseliler ve de medya ile birlikte olsaydı.



       Niyazi Kocadağ’a naçizane tavsiyem Ticaret Liseliler Derneğini daha fazla siyasileştirmeden elini ayağını bu güzelim dernekten çekmesi ve Öğretmenlik ile siyaset bir arada olamayacağı gibi eğitimcilikten de istifa ederek gönül verdiği AKP’ye üye olması ve bunu açıkça deklare etmesidir. Böylesi inanın onun için daha iyi olacaktır.



        Sağlıklı günler dileği ile…


Bu yazı 438 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum