Reklam
Halil Çini

Halil Çini

h.cini@mynet.com

MUHALEFET NEDEN ÖNEMLİ?

02 Şubat 2015 - 09:32


     Urfa GAP’ın Başkenti.



     Urfa Tarih ve Kültür şehri.



     Urfa Peygamberler şehri.



     Dünyanın en eski ve ilk yerleşim yerinin olduğu, ilk üniversitenin merkezi olduğunu, ilk ilim adamlarının yetiştiğini, ilk tarımın yapıldığını ve buna benzer daha birçok güzellik ve özelliklere ev sahipliğini yaptığını sanırım söylemeye gerek yok.



     Urfa’nın TBMM’de sandalye sayısı ON İKİ.



      Bunun 10 tanesi AKP’nin 2 tanesi ise HDP’ye ait, o kadar!



      Urfa aldığı göç itibari ile hızla büyümeye devam eden ve sorunları da her geçen gün bir o kadar büyüyen bir kentimiz. Durum böyle olmasına karşın ne yazık ki çözüm adına atılan adımlarda yetersiz kalmakta.



      7 Haziran 2015’te önemli bir seçim var.



       Milletvekili Genel seçimleri.



       İşte Urfa’nın Mecliste gerek temsili ve gerekse muhalif olarak seslerin yükselmesi ve de en önemlisi Urfa’nın Sağlıktan eğitime, ulaşımdan tarıma, yerel yönetimden sosyal ve kültürel gelişime kadar sorunları ve sıkıntıları var.



       Urfa’da maalesef her şey güllük ve gülistanlık değil!



       Demokraside teklik yerine çoğulculuğu önemseyen birisi olarak bende Meclis’te bu dönem AKP’nin yanı sıra CHP’nin de, MHP’nin yanı sıra HDP’nin de olması gerektiğini düşünüyorum.



       HDP’li iki vekilin durumu ortada.



        Hangi gün Mecliste kürsüye gelip Urfa’nın sorularını, sıkıntılarını tıkır! Tıkır anlattılar. Verdikleri yazılı soru önergelerinden maalesef öteye gidemediler. AKP’liler mi ortaya çıkıp Urfa’nın şu! Bu! Sorunları ve sıkıntıları var! Diyecekler.



       Urfamızın aydınlık, daha da gelişmiş ve kalkınmışlık adına Mecliste ciddi bir muhalefete ihtiyacı var. Urfa’nın içinde var olan sorunlarını, sıkıntılarını dile getirmenin yanı sıra bir takım al külah! Ver takke olaylarının da önüne geçmek adına Mecliste güçlü, kararlı ve takipçi bir muhalefete ihtiyacı var.



       Tabi ki var! Demekle iş bitmiyor.



        Seçmenin oyuna sahip olmasının yanı sıra özellikle muhalefette (CHP ve MHP) oluşturacakları liste büyük önem taşımakta. Sıfır mı? Bir mi? İşte iki partinin Genel merkezi muhasebelerini buna göre yapmalı ve sıfır yerine en azından biri elde edebilmenin oluşumunu yapmalı, adımlarını atmalı.



       Aksi taktirde aha şimdiden söyleyeyim! HDP’nin baraj altında kalması, CHP ve MHP’nin de ‘Benlik’ içinde hareket edip listesinin kazanamaması halinde AKP’de Urfa’daki 12 sandalyeyi de kazanmış olacaktır.



       Benden söylemesi.



      Yeniden buluşmak dileği ile…



 


Bu yazı 433 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum