Reklam
Halil Çini

Halil Çini

h.cini@mynet.com

MHP’DE KARAAĞAÇ FARKI

09 Mart 2015 - 09:33


Günlerden Perşembeydi.



 



      Ticaret Borsasında Genel Sekreter Mehmet Durmuş’u ziyaret etmek istedim. Aracımı eski sanayi sitesinde bir esnaf dostumun mekânının önüne park ettikten sonra Ticaret Borsasına doğru DEDAŞ’ın tahsilat merkezinin bulunduğu pasajın yanından yürüyordum.





 



        Benden yaklaşık 50 metre uzaklıktaki marol, nane, maydanoz, turp, limon satan bir seyyar satıcının çevresindeki kalabalık ister istemez dikkatimi çekti. O yöne doğru ilerledim. Tam yaklaşmış iken kalabalık arasında esnaf ile sohbet eden beyaz gömlek, gök mavisi takım giyen şahıs dikkatimi çekti. Biraz daha yaklaştığımda bu şahısın MHP Haliliye ilçe Başkanı Osman Karaağaç olduğu gördüm.



 



        Tanışıklık vermeden esnaf, halk ve siyasetçi sohbetine kulak kabarttım. Esnaf ile vatandaşlar ha bire dertlerini, sıkıntılarını anlatıyorlardı. ‘Sorunumuzu, sıkıntılarımızı görün ne olur. Bize sahip çıkın!’ diye haykırıyorlardı.



 



       7 Haziran’da yapılacak olan Milletvekili Genel seçimlerinin önemine dikkat çeken Osman Karaağaç, ‘sizlerinde desteği ile haramilerin devranlarına son vermek istiyoruz. Tepkileriniz, isyanlarınız, temennilerimiz sözde kalmamalı. Oylarınız üç hilale’ dedi.



 



       Milletvekili genel seçimi yaklaşmasına karşın ne yazık ki çarşı pazarda pek fazla aday adayına rastlamıyorum. Genelde AKP’nin aday adayları başta olmak üzere HDP’nin aday adayları solukları STK’larda almaktalar. İl başkanları, ilçe başkanları ile kadın kolları ve gençlik kolları bile ortalıkta görünmüyor. Ama Perşembe günü öğlen saatinde eski Sanayi sitesinde, yine eski hal pazarının arkasında MHP Haliliye ilçe başkanı elinde broşürlerle halkla iç içeydi.



 



        ‘Başkan kolay gelsin’ diye seslendim. Sesin geldiği yöne doğru hızla dönen Karaağaç, karşısında beni görünce ilk önce duraksadı. Kısa sürede toparlanarak, ‘Halil bey. Haydi biz siyasetçiyiz. Senin burada işin ne?’ diye sordu. Bende kendisine, ‘Başkan seni takip ediyorum!’ diyerek takıldım.



 



       Osman Karaağaç, MHP Haliliye ilçe Başkanı.



 



       Maşallah, Dur durmak bilmeyen bir enerjiye sahip. Yüzü hep gülüyor. Aday adayları ortalıkta bulunmamasına karşın o yumuşak koltuklara oturup siyaset yapmak yerine daha önceden hazırlatıp on binlerce bastırdığı MHP’ye ait broşürlerle soluğu halkın arasında alan birisi.



 



       7 Haziran seçimlerinin önemine dikkat çekerek, ben ona soru sormama fırsat vermeden bana, ‘Halil bey. MHP’nin şansını nasıl görüyorsun?’ dedi. Karaağaç’a naçizane olması ve atılması gereken adımları sıralayıp, ‘kazanmanın yolu halkla iç içe olmaktan, çok çalışmaktan ve kendinizi tüm şeffaflığınız ile anlatmaktan geçer’ dedim.



 



       Evet, 7 Haziran genel seçimlerine sayılı günler kalırken MHP’den çarşı pazarda sadece Haliliye ilçe başkanı Osman Karağaç’a rastladım. Milletvekili aday adayları başta olmak üzere il başkanı, Karaköprü ve Eyyübiye ilçe başkanları ile kadın kolları, il yönetim kurulu üyeleri nerede, ne yapmaktalar onu merak ediyorum.



 



      Hani, ‘bir elin nesi var, iki elin sesi var’ derler bilirsiniz. Osman Karaağaç’ın çarşı pazarda bir el gibi gördüm. MHP’nin sesinin çok daha gür çıkabilmesi için acilen İki, üç, dört ve daha fazla elin sesine ihtiyaç olduğunu asla unutmayalım. MHP Haliliye ilçe Başkanı Osman Karaağaç’ı azminden dolayı kutluyorum. Heyecanlı, azimli, kararlı ve en önemlisi ne istediğini bilen akıllı Siyasetçi farkı bu olsa gerek.



 



       Yeniden buluşmak dileği ile…


Bu yazı 426 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum