Reklam
Halil Çini

Halil Çini

h.cini@mynet.com

MEHMET ALAGÖZ ve HDP

19 Şubat 2015 - 09:44


Dün bu köşemde siyasi partilerin seçimden zaferle çıkabilmeleri adına şekillendirecekleri listenin önemine dikkat çekmiştim.



 



     Siyasi partilerle ilgili analizlerimin HDP bölümünde ise Av. Mehmet Alagöz ile ilgili analizimi içeren yazımı bugün sizlerle paylaşacağımı ifade etmiştim, hatırlayacak olursanız. İşte bugün, sizlerle Av. Alagöz ile ilgili analizimi sizlerle paylaşıyorum.



 



       Öncelikle şunun altını çizmek isterim ki, Av. Mehmet Alagöz ile hiçbir kan bağım bulunmamakta. Uzaktan ve yakından bir akırbalığım yok. Ama Alagöz’ü bir beşer olarak, bir insan olarak önemser ve severim. Onurludur. Bildiği doğrudan asla sapmaz ve taviz vermez. ‘Elif’ gibi asla eğilmez. Dürüsttür. Namusludur. Beyefendidir. Eğitimli, liyakat sahibi olmanın yanı sıra vizyon ve misyon sahibi birisidir. 30 yılı aşkın bir süredir abi kardeşliğimiz vardır. Ekmeğini yemişliğim çoktur. Sayısız çayını ve kahvesini içmişimdir. Birçok sohbetlerinde bulunmuşluğum vardır. Kısacası adam gibi adam olan Av. Mehmet Alagöz’ü şahsen tanımaktan onur duyarım. 



 



        Gelelim asıl konumuza.



 



       Yani, 7 Haziran Genel seçimlerine giderken Av. Mehmet Alagöz’ün HDP’den Milletvekili adaylığına.



 



       Av. Alagöz, teşkilatçı, örgütçü bir yapıya sahip birisidir her şeyden önce. Dostluğa önem verir, diyalogu önemser. Kimseye kızmaz. Küskünlüğü benimsemez. Her zaman birleştirici özelliliği ile ön plandadır.



 



        Siyasettin her zaman içinde yer almış birisidir. 12 Eylül 1980 tarihine kadar CHP’nin Urfa il Başkanlığını yapmıştır. 26 Mart 1989 tarihinde yapılan mahalli seçimlerde CHP’nin devamı olan SHP’den Şanlıurfa Belediye Başkan adayı olmuştur. Seçimlerde yüzde 25 oranında bir oy almayı başarmıştır. 6 Haziran 1992 tarihinde yapılan ara mahalli seçimlerinde yine SHP’den aday olmuş ve yüne yüzde 25 seviyesinde bir oy oranı ile Urfa halkının teveccühlerini kazanmayı başarmıştır.



 



        1994 yılında Şanlıurfa Baro Başkanlığına seçildikten sonra siyasetten kendisini uzak tutmaya çalışmıştır. Bugün için hiçbir siyasi partide aktif olarak siyaset yapmamaktadır. Urfa’nın sevilen, sayılan bir ismi olan Av. Mehmet Alagöz’e bugün sevenleri yeniden siyasete dönmesi için baskılar uygulamakta, ‘Milletvekili adayı ol’ temennisinde bulunmaktalar.



 



        Av. Mehmet Alagöz’e yakın isimler 7 Haziran Genel seçimlerinde Mehmet Alagöz’ü Urfa HDP Milletvekili listesinde görmek istediklerini haykırmaya başladılar. İşte bu haykırışlardan destek alarak bende Av. Mehmet Alagöz’e ve HDP Şanlıurfa il örgütüne buradan sesleniyor ve ‘Tabandan yükselen bu ortak sese kulak verin’ diyorum.



 



        İyi bir Urfa’lı olan ve aynı zamanda Hukukçu kimliğe sahip olan Av. Mehmet Alagöz’ün HDP’den Milletvekili adayı olarak seçilip, Ankara’ya Urfa’yı temsilen gitmesi halinde Av. Alagöz’ün Urfa’nın ve Urfa’lının sorunlarını çözeceğine inanıyorum. Av. Mehmet Alagöz, bugün sevenleri, ailesi, dostları başta olmak üzere yükselen ‘Milletvekili adayı ol!’ çağrısına asla kulak tıkamamalı, gereğini yerine mutlaka getirmelidir.



 



         Av. Mehmet Alagöz’ün HDP’den Milletvekili adaylığına yönelik yükselen seslere HDP örgütü de kulak tıkamamalı, aksine sıralamada yer açarak partiye davet etmeliler. HDP Milletvekili sıralamasını sadece Kürt adayları ile sınırlı tutmamalı. Eğer Urfa’da toplumun tüm kesiminden oy beklentisi içindeler ise farklı düşüncedeki oluşumlara da kucak açmalılar. HDP gerçekten Halkların Demokratik Partisi ise bu seçimde bunu ortaya koymalı.



 



       HDP eğer Urfa’dan sadece bir kesiminden oy almak istemiyor ve başta CHP’liler olmak üzere ÖDP, Halk evleri, Kominist Partisi, EMEP, Partizan ve EHP, Alevi kesimler ile özellikle de sağduyu sahibi aydın, çağdaş ve en önemlisi MHP ve AKP’den de oy almak istiyorlar ise Av. Mehmet Alagöz gibi, aydın, çağdaş ve en önemlisi toplumda kabul gören birisini mutlaka kazanmalı ve birlikte yol almalı.



 



         Benden söylemesi.


Bu yazı 509 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum