Reklam
Halil Çini

Halil Çini

h.cini@mynet.com

MAYA TUTTU!

05 Ocak 2015 - 10:39


      Dün AKP Şanlıurfa’nın 5’nci il kongresi vardı. AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Urfa il kongresine gelmedi. Yerine Yardımcılarından Bülent Arınç vekâlet etti. Arınç’a Urfa il kongresinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati ve AK Parti Grup Başkan vekili Ahmet Aydın ile AKP’li Urfa Milletvekilleri eşlik ettiler.



 



       Av. Yusuf Eğilmez ‘Milletvekili’ olabilme hayali ile veda ettiği Urfa il Başkanlığına bir başka Avukat olan Zeynel Abidin Beyazgül getirildi. Ne yalan söyleyeyim dünkü kongre son kongreye nazaran çok daha sönük ve heyecansız geçti diyebilirim. Her şeyin önceden belirlendiği, delegelere kime oy vermeleri gerektiği özellikle işaret edilen ve rakibin olmadığı kongreden zaten ne beklenebilirdi ki?



 



      Pazar günkü kongrede öne çıkan en önemli nokta ise Vekillik hesabı içinde olanların duruşları, yürüyüşleri, delegeler ve vatandaşlar ile el sıkışmaları ve kucaklaşmaları oldu. Yepyeni takım elbiselerinin giyilip, adeta damatlık traşının olduğu Urfa 5’nci il kongresinde kapalı salonu dolduranlar birbirleri ile ‘ki milletvekili olmalı?’ sorusuna birlikte cevaplar arayıp durdular.



 



     Pazar dünkü kongrede dikkat çeken en önemli kulis ise Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan seçimde Urfa listesinin başında bir kez daha ithal bir Bakan adayı olup olmayacağı idi! Konuşulanlara kulak kabarttığımızda ve gizliden gizliye olan sus us konuşmalarında bu kez Numan Kurtulmuş’un ismi liste başı olarak geçmekteydi.



 



      Numan Kurtulmuş ismine katılır ya da katılmazsınız, ama duman olmayan yerden ateş tutmaz misali Numan olmasa da bir başkası olacağı muhakkak gibi.



 



     Neden?



 



     Çünkü dışarıdan yani ithal Vekil, ithal Bakan adayı ve ithal Belediye Başkanı ile en son ithal Genel sekreter mayası bu kentte tuttu da ondan!



 



     AKP’nin çiçeği burnunda Urfa il Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e yeni görevinde başarılar temenni ediyorum. Ve son olarak ta dilerim AKP listesini belirlerken liyakata, eğitime, vizyon ve misyona daha ağırlıklı olarak dikkat eder..



 



     Yeniden buluşmak dileği ile..


Bu yazı 431 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum