Reklam
Halil Çini

Halil Çini

h.cini@mynet.com

KOLTUKLAR BOŞALIYOR!

30 Aralık 2014 - 09:36


     2015 yılı siyasette kazanın daha da fokurdamasına neden olacak.



 



    Nedeni çok basit!



 



     Çünkü 2015 olacak olan Milletvekili Genel seçimleri, adeta şimdiden yarın olacakların artçı ayak sesleri gibi.



 



      2015 yılı ile birlikte Kabine’de üç zorunlu revizyon olacak. Bunlar Ulatırma, Adalet ve İçişleri Bakanlıkları. Yasa gereği bu üç bakanlıkta tarafsız isimler oturacak. Kabinede üç zorunlu değişimin yanı sıra 2015 Genel seçimleri de hesaba alınarak ve de en önemlisi üç dönemde hesaba katıldığında üç, beş ismin daha değişmesi bekleniliyor!



 



      Seçim dedik!



 



      MHP’de Devlet Bahçeli’nin talimatı ile Urfa’da kongreler hızla yapılmakta. İlçe kongrelerinde son adres Eyyübiye. 24Ocak’ta ise il kongresi olacak. Urfa MHP’de dikkat çeken en önemli taraf ise bugüne kadar teşkilatın olmadığı Halfeti bile oluşumun gerçekleşmesi. Yani anlayacağınız MHP’de ipler şimdilik sıkı tutulmaya çalışılıyor.



 



      MHP’de il Başkanı İbrahim Özyavuz’un 24 Ocak’taki kongrede aday olmayacağı konuşulmakta. Özyavuz’un aklı da, fikri de şimdilerde Vekillikten yana. Mehmet Kazoğlu, Ahmet Ersin Bucak, Mehmet Yalçınkaya, Mahmut Subaşı, Hasan Sungur gibi isimlerinde konuşulduğu Şanlıurfa MHP’de hedef Sıfır çekmek yerine bir olabilmek!



 



       AKP’de de kongre rüzgârları esmekte. Urfa AKP’de yeni Başkan Zeynel Abidin Beyazgül ismi kabul gördü. Av. Yusuf Eğilmez’in aday olmayacağı bunun yerine siyasi tercihini Vekil adaylığından yana koyacağı kesinlik kazanmış gibi.



 



       İl başkanlığından istifa edip, Vekillik hesabı yapan bir başka isim ise CHP’de Hasan Oğul. Oğul ile CHP Urfa’da ne kadar şanslı olur bilinmez fakat bilinen bir gerçek var oda Oğul’un bugüne kadar CHP’nin eski tüfekleri diye tabir edilen isimler ile partinin duayen isimleri ve de en önemlisi bilge konumunda olan isimlerle henüz temasta bulunmamış olması. Bu durum CHP’liler arasında umutsuzluğa neden olmakta. İl başkanlığı koltuğuna oturmaya hazırlanan Ömer Karakeçli’nin özellikle bunu bilmesinde fayda var. Çünkü yaklaşan genel seçim öncesinde en çok koşturacak, yorulacak isimlerin başında o gelmekte.



 



       HDP’de de değişim rüzgârları esmekte. Celalettin Erkmen il başkanlığından ayrıldı. Hesapları Milletvekilliğinde. Mevcut vekillerden İbrahim Binici ile yolların ayrılacağı, İbrahim Ayhan’ın ise bir dönem daha görev yapabileceği konuşulmakta. HDP’de Zeki Yıldırım, Samet Atabay, Feridun Yazar gibi isimlerde şimdiden konuşulmakta. Tüm bu gelişmelere karşın HDP’liler ise nefeslerini tutmuş ve seçime ‘Bağımsız’ adaylar ile mi yoksa parti olarak girecekleri üzerine konuşmaktalar. Partililer, işi şansa bırakmamak gerektiğinin de altını çizerek ‘aksi takdirde bizim çıkartabileceğimiz vekiller AKP’ye kaymış olacak’ diye konuşmaktalar.



 



     Yeni yıla girmeye yaklaştığımız şu saatlerde Milletvekilliği hesabı içinde olan başta il başkanları olmak üzere ilçe başkanları ile daha birçok isim istifalarla uzun süredir bulundukları koltukları terk etmekteler. Vekillik yolunda şans bulunlar mı? Bulamazlar mı? Buldukları takdirde halktan güvenoyu alabilirler mi bilinmez ama ortada bir gerçek var oda Urfa’da seçim öncesi siyaset kazanı yeni yıl ile birlikte daha fazla fokurdamaya başlayacağıdır.



 



      Yeniden buluşmak dileği ile…


Bu yazı 539 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum