Reklam
Halil Çini

Halil Çini

h.cini@mynet.com

KAZAN KAYNIYOR!

08 Aralık 2014 - 09:15


    Milletvekili Genel seçimlerine bugün itibari ile 181 gün kaldı.



    Ülke genelinde olduğu üzere ilimizde de yaklaşan milletvekili genel seçimleri öncesinde partiler son kozlarını oynayıp, son hazırlıklarını yapmaktalar.



     AKP kongrelerine hız verdi. Üç döneme takılan Bakan Faruk Çelik ve Yahya Akman’ın dışındaki AKP’li vekiller dur durak bilmez oldular. Varsa yoksa Şanlıurfa!



       Sadece mevcut Vekiller mi?



       Hayır!



       AKP’de kongreler bir yandan yapılırken, diğer taraftan da vekillik hesabı içinde olanlar teşkilat yapılanmasında uzak durmayı tercih ediyorlar.



       Sadece AKP’mi?



       Hayır! Kütahya Milletvekili İdris Bal’ın kurmuş olduğu Demokratik Gelişim Partisi’de kendisini ilimizde göstermeye başlayan bir başka siyasi parti olarak karşımıza çıkmakta. İl başkanlığı koltuğuna Urfa’nın tanınan ve sevilen simalarından birisi olan Ahmet Bayık oturdu. Kollarını hızlı olarak sıvayan ve teşkilatlanma çalışmalarını sürdüren Bayık, ilk etapta Birecik, Bozova, Hilvan, Karaköprü, Eyyübiye ve Haliliye ilçe teşkilatlarını oluşturdu. Bir yandan partiye üye kaydı yapan Bayık ve ekibi, diğer taraftanda 7 ilçede örgütlenme çalışmalarını sürdürmekteler. Azimli, kararlı ve omurgalı bir duruşa sahip olan Ahmet Bayık ile Urfa’da DGP’sinin beklenilenden de yüksek bir oy potansiyeline sahip olacağına kesin gözü ile bakılmakta.



        AKP ve DGP’nin yanı sıra bir taraftan kongre, diğer taraftan da kongreler yapan bir başka parti ise HDP. HDP’nin il başkanı değişti. İlçelerdeki kongrelerde adeta birer şölen havasında gerçekleşmekte. İl başkanlığından ayrılan Celalettin Erkmen ile Samet Atabay, Zeki Yıldırım başta olmak üzere mevcut milletvekilleri İbrahim Ayhan, İbrahim Binici ile daha birçok adayın isimleri şimdiden kulislerde konuşulmakta.



      AKP, DGP, HDP’de bunlar yaşanırken CHP ve özellikle MHP’de ise sessizlik hakim. CHP’de sessiz ve sedasız olarak gerçekleşen il Başkanlığı değişiminin partiye olan katkısı ne olacak? Sorusu cevap ararken, MHP’de de yaşanan sessizlik parti tabanında rahatsızlık yaratmakta. Partililer, il başkanı ve yönetime seslenerek, Urfa’da daha etkin siyaset yapmalarını ve sahanın her yerinde görev yapmaları istendi.



        Yaklaşan seçim öncesinde Urfa’da siyaset kazanı yavaştan da olsa kaynamaya başladı. Bir dakikanın bile siyasette çok önemli olduğu bir zamanda partiler milletvekili genel seçimleri öncesinde neler yapacaklar onu bize zaman gösterecek.



       Sağlıklı günler dileği ile…


Bu yazı 508 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum