Reklam
Halil Çini

Halil Çini

h.cini@mynet.com

GÜVENÇ NEREYE YETİŞSİN!

06 Mayıs 2015 - 16:00


2014’te yapılan Mahalli Genel Seçimlerinde il genelinde 483 bin 221 oy alarak Urfa’nın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmen Celalettin Güvenç durmaksızın çalışan bir isim olarak son zamanlarda karşımıza çıkmakta.



 



Sorumluluğu gerçekten çok fazla ve o bunun bilincinde.



 



Halkın yüzde 61.7’sinin seçtiği Başkan Güvenç, hizmet ağında sadece Urfa merkeze bağlı üç ilçe ile sınırlı kalmayıp tabir yerinde ise yaklaşık 20 bin kilometrekarelik bir alana hizmet noktasında cevap verebilmenin mücadelesi içinde.



 



Büyükşehir yeni kuruldu.



 



Tabi ki koordinasyonda eksiklikler olacaktır. Ama önemli olan bu geçiş sürecini hızlı ve fazla tahribat yapmadan gerçekleştirebilmektir. Güvenç’in başkanlığındaki Büyükşehir’de işte bunu başarabilmenin gayreti içinde.



 



Urfa’nın gün itibari ile şehir merkezi nüfusu 800 binlere il geneli nüfusu ise 2 milyona merdiven dayamış durumda. Günümüzde birçok il göç verirken, Urfa ise halen kırsal ve çevre kentlerden göç almaya devam etmekte. Bunun yanı Suriye başta olmak üzere Kobaniden gelen misafirlerle Yezidileri de hesaba kattığımızda sıkıntı daha da net olarak ortaya çıkmakta.



 



Bugün Büyükşehir Belediyesinin sadece Kanalizasyon, şehir içme suyu ile yol yapımı başta olmak üzere daha birçok ana başlıkta sorumlulukları bulunmakta. Hilvan’da, Ceylanpınar’da, Bozova ve Birecik ile Karaköprü ve Eyyübiye’de dahi su sorunu olsa ilçe Belediyeler bizlere sorunun çözümünde adres olarak Büyükşehir’i işaret etmekteler. Anlayacağınız Büyükşehir’in sorumluluğu çok fazla.



 



Sıcak yaz ayına ve 18 Haziran’da on bir ayın sultanı olan Mübarek Ramazan’a kavuşacağız inşallah. Büyükşehir Belediyesine düşen en önemli görev şimdiden tedbirlerini sıkı tutmasıdır. Bürokrasinin içinden gelen bir isim olan Başkan Celalettin Güvenç için bu tür sorunları çözüm adına tedbirleri şimdiden gözden geçirmek zor olmasa gerek. 



 



Urfa’nın şehir içi trafik sorununa neşter atan ve vatandaşları güldüren Güvenç, otopark sorunu başta olmak üzere eskinin Topçu meydanı günümüzün Rabia meydanı ile eski stadyum, yine eski sanayi ve hal pazarındaki sıkıntıları da kısa sürede çözeceğine inancım tam.



 



Bugün Urfa’nın 13 ilçesinden sadece 3 tanesi Viranşehir, Bozova ve Suruç Belediyeleri HDP’li. Diğer 10 ilçe ile Büyükşehir ise AKP’li Belediyeler. Temennim ilçelerde var olan ufacık sorunların bile Büyükşehir’e taşınmaması ve Büyükşehir’inde çözüm adına ilçe Belediye Başkanlarına yetki hakkı vermesidir. Böylece sorunlar daha büyük yığın haline gelmek yerine yerinde çözüm adımları ile nihayetlenmiş olacaktır.



 



Bugün, bırakın HDP’li Belediyeleri, AKP’li Belediyelerin bile olduğu ilçelerde su ve kanalizasyon ile ilgili bir sorun olduğunda sorunu ilçe Başkanına ileten vatandaşa ilçe Belediye Başkanı bile ‘gidin Büyükşehir Belediyesine anlatın!’ ya da ‘Büyükşehir Belediye Başkanını Güvenç’i arayın!’ diyerek adeta ateş topuna Büyükşehir Belediyesini atmaktalar.



 



Temennim bu tür sorunların ve sıkıntıların sona ermesidir.



 



Yeniden buluşmak dileği ile..


Bu yazı 459 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum