Reklam
Halil Çini

Halil Çini

h.cini@mynet.com

GAZETECİLİK!

05 Aralık 2014 - 10:13


       Gazetecilik, bir Gazete veya derginin hazırlanmasında ve çıkarılmasında görev alan kişilerdir. Gazeteci, haber ve bilgi kaynağına çabuk ulaşmak ve bu kaynaklardan edindiği bilgi ve haberleri okurlara sunma işini üstlenmiştir. Gazetecinin bu görevini yapabilmesi için habere, olaya, olguya, belgeye ve bilgiye dayalı yazılar yazması gerekir. Gerektiğinde hükümetlere ve güç odaklarına karşı savaşmayı göze alan insan, gazetecidir.



        Bir başka ifade ile;



        Gazeteci mazlumların fahri avukatıdır!



        Gazeteci halkı sesidir! Gözüdür! Kulağıdır!



        Amma velâkin günümüzde gazetecilik ne yazık ki ehliyetsiz kişilerin yanı sıra hükümetin garip ve bir o kadar da yasakçı zihniyeti politikaları yüzünden günümüzde asli özünden çok uzaklarda bulunmakta.



         Yolsuzluk haberleri yazmak yasak!



          Yolsuzluk yapanları da yazmak yasak!



          Boşanmaları yazmak yasak!



          Davalıları yazmak yasak!



          Hırsızları yazmak hepten yasak!



          Rüşveti yazmak yasak!



           İyi tamam da biz Gazeteciler neyi yazalım! Çiçekleri, kuşları, yeşili, toprağın yanı sıra bir dilim baklava çalan Ahmet’i mi sadece yazalım?



           Bakın, çok değil 17 Ekim’de bu ülkenin Başbakanı olan Ahmet Davutoğlu bedelli askerlik için, ‘Fakir çocuğun askerlik yapması, zengin çocuğun bedel ödeyerek askerlik yapmaması olmaz!’ demişti. Ama birkaç gün önce partisi grup toplantısında 27 yaş ve 18 bin TL bedelli askerlik açıklamasında bulundu.



         Şimdi, hükümete yakın birilerinin mahkemeye başvurup, ‘Fakir çocuklar askere! Zengin çocuklar tatile!’ tepkilerine karşın yeni bir mahkeme kararı ile bir kez daha biz Gazetecilere yayın yasağı getirilirse şaşmayın! Çünkü AKP’de ne yazık ki, hizmet anlayışı ‘yasakçı’ zihniyetle devam etmekte.



           Yeniden buluşmak dileği ile…


Bu yazı 499 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum