Reklam
Reklam
Halil Çini

Halil Çini

h.cini@mynet.com

DÜNYA ARTIK MODERN BİR KÖY

12 Temmuz 2016 - 11:49


Urfa”da dün güne üzücü bir haber ile başladık. Psikolojik sorunu olduğu iddia edilen bir kişi Urfa şehirlerarası otogarında üzerinin aranmak istendiği sırada kendisini aramak isteyen üç polisi şehit etti, 3 polisi de yaraladı.



Olayın asla terörle ilgisi yok. Bunu Vali Güngör Azim Tuna”da yaptığı açıklamada üzerine basa basa dile getirdi. Ama ne yazık ki, üç aslan evladı vatandaşın huzuru, refahı, güvenliği adına görev yaparken şehit düştüler. Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun. Yaralı polislerimize acil şifalar temenni ediyorum.



Gelelim yazımın başlığına…



Yani dünyanın modern bir köy olması konusuna.



Dokuz günlük uzun tatilin ardından nihayet kendimizi yaklaşık bir aydan fazladır unuttuğumuz işimize verdik.



Bayram dolayısı ile Urfa dışındaydım.



Birçok ili dolaştım.



İmkânlarım ölçüsünde sılayı rahimde bulundum.



Ama gördüğüm, yaşadığım ve karşılaştığım manzara ne yalan söyleyeyim beni hem üzdü hem de yarınlarımız olan çocuklarımız adına üzdü.



İddia ediyorum, Urfa dışında belki doğu ve güneydoğu”da birkaç ili daha sayabiliriz ama ülkemin genelinde ne yazık ki Bayram ve bayramlaşma kalmamış.



Gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine herkesin elinde akıllı telefonlar var ve tüm insanlık işte bu akıllı telefonların birkaç tuşuna sığdırılmış durumda. Küçüklerin büyükleri ziyaret etmeleri bitmiş!



Büyüklerin bu noktadaki beklentileri de bitmiş!



Herkes kendi aleminde, dünyasında.



Baba ve anne kendi çocuğuna bile söz geçiremeyecek duruma gelmiş ne yazık ki! Kısacası Urfa dışında bu bayram ne yalan söyleyeyim ben şahsen Bayramı, bayram tadında yaşayamadım…



Adam dünyanın bir ucundan diğer ucundaki kişi, arkadaşı, sevdiği ile bir tuş ile konuşacak durumda.



Tabi ki teknolojiye EVET.



Ama insanlığı bozacak kadar, afyon yutmuş gibi uyuşukluk içerisinde olan sözde teknolojiye ise şahsen ben HAYIR diyorum…



Bugün ne yazık ki tüm insanlık sözde akıllı telefonların esiri konumuna gelmiş. İnsanlık bitmiş, unutulmuş.



Birbirlerini ziyaret etmek yerine bırakın telefonda bir dakika konuşup hal hatır sormayı mesaj çekmek sureti ile görevini yaptığını düşünmekte.



Bugün dünya modern bir köy haline ne yazık ki gelmiş durumda.



Dünya modern köy duruma gelirken bizler ise birbirimizden daha da uzaklaşır, yalnızlaştırılmış ve unutulmuş hale de geldik…



Tüm insanlığın kendi inancından, düşüncesinden, ilkesinden, kişililiğinden daha fazla taviz vermeden uyanması temennisi ile Hepinizin geçmiş Ramazan bayramlarını bir kez daha kutluyor, sağlık, mutluluk içerisinde aileniz ve tüm sevdikleriniz ile birlikte nice Ramazan ve Kurban bayramlarına diyorum…


Bu yazı 476 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum