Reklam
Halil Çini

Halil Çini

h.cini@mynet.com

DÖRT ALTIN!

14 Mayıs 2015 - 12:32


Yazımın başlığına bakıp ta sizlere dört altın vereceğimi sakın ola düşünmeyin. Ben bugün naçizane milletvekili adaylarımızla seçimi kazanabilme yolunda önemli dört altın kural üzerine sohbet istiyorum.



 



Hiçbir başarı asla ve asla rastlantı sonucu değildir. Olamazda!



 



Başarıya ve hedefe giden yolda mutlaka dikkat edilmesi gereken kurallar vardır. Bana göre başarıya giden yolda en önemli kural inanmaktır. Çünkü inanmak yarı yarıya başarmak demektir.



 



Bugün çevremize şöyle bir bakalım. Okulda başarılı olmuş olan bir arkadaşımızı düşünelim. Ya da işinde başarılı olmuş olan bir iş adamı veya sanayici! Başarı noktasında örneklerimizi çoğaltabiliriz.



 



23 gün sonra ülke olarak önemli bir seçim sürecinden geçeceğiz. Sonuç ne olur şimdiden kestirmek güç. Zaman bizlere her şeyi tüm gün ışıklığı ile gösterecektir. Siyasette herkes başarılı olmak ister. Ama bununda bir takım kuralları olduğunu asla unutmamak gerekir. 



 



'Bu ülkede seçim kazanmanın 4 altın kuralı vardır.'



 



Bunu kim söylüyor biliyor musunuz?



 



Prof. Dr. Osman Özsoy



 



Akademik çalışmaları kamuoyu oluşturma teknikleri ve seçmen davranışları üzerine yoğunlaşan Prof. Dr. Osman Özsoy’un yeni kitabı SEÇİM KAZANMA SANATIMayıs ayı başında piyasaya çıktı.



 



Okudunuz mu bilemiyorum ama ben okuma fırsatını buldum. Milletvekili olmak isteyenlere ve de bir dönem sonra bunu hedefleyenler için tavsiye ederim.



 



Prof. Dr. Osman Özsoy, ‘Seçim kazanma sanatı’ isimli kitabında Seçim kazanmanın altın kuralları olduğunu belirterek, bu sanatın inceliklerini gösteriyor. Yazar Prof. Dr. Özsoy, kitabında vermeye çalıştığı mesajı birkaç ana başlık altında toplamak bence en akıllısı. Zaten Yazar’da, “Aslında kitabın vermeye çalıştığı mesajı üç-dört başlıkta toplamak mümkündür” cümleleriyle başlayan kitabın giriş bölümünde şu noktalara temas ediliyor:



 



‘Bu ülkede seçim kazanmanın 4 altın kuralı vardır.



 



Bunlardan ilki seçmenlerdeki “değişim” arzusunu tetiklemek, ikincisi umut aşılamak, üçüncüsü alternatif oluşturmak, pozitif propagandaya ağırlık vermektir. Bu dört kavram seçim meydanlarını hareketlendirmeye, kitleleri heyecanlandırmaya yetmektedir.



 



İktidara gelmenin en etkili yolu, iktidar partisine karşı alternatif oluşturmaktır. Alternatif oluşmadığı sürece, iktidar partilerinin ciddi bir oy kaybına uğradığı görülmemiştir. Ülkemizde seçim kazanan partiler açısından bugüne kadar durum hep böyle olmuştur.



 



“Değişim” kelimesi sihirli bir değnek gibi kitlelerde heyecan oluşturmaktadır.



 



Seçmen bu kelimeyi mevcut durumlarında iyileşme, bir adım öne çıkma, daha esenlikli günlere ulaşma gibi tetikleyici bir unsur gibi algılamaktadır.’ 



 



Benden bugünlük bu konuda bu kadar diyor ve adaylara tavsiyem biran önce bu kitaba sahip olmaları, iyi okumaları ve harekete geçirmeleridir. Adaylara en önemli tavsiyem ise sözlerinin sözde kalmaması, özünde gerçekleşmesidir. Aksi takdirde gerçek CUMHUR olan halk bir dönem sonra seçtiği ve ilan ettiği kralını yerle bir etmesini de bilir. Benden hatırlatması.



 



 



 



Yeniden buluşmak umudu ile..


Bu yazı 406 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum