Reklam
Halil Çini

Halil Çini

h.cini@mynet.com

DANANIN KUYRUĞ KOPUYOR!

06 Nisan 2015 - 09:59


Yarın siyaset arenasında önemli bir gün.



Neden mi?



7 Haziran’da yapılacak olan Milletvekili Genel seçimleri öncesi partiler aday listelerini YSK’ya verecekler de ondan.



Sizleri bilmem ama şahsen ben bu seçimde daha önceki yıllarda yaşanan heyecanı, koşuşturmayı, çekişmeleri pek göremedim.



Zaten aday adaylık sürecindeki müracaatlarda bunun bir bakıma ön göstergesiydi. AKP’de aday adaylık başvurusunda belirgin bir sayıda düşüş vardı. AKP’ye CHP ve MHP’de iştirak etti. Yalnız HDP’de ise bu defa heyecan daha yüksek oldu. Bu partilerin dışındaki diğer siyasi partilerde zaten ne ses var! Ne de bir seda!



Yarın önemli bir gün dedik.



Birkaç gündür değişik isimlerin yer aldığı bazı listeler havada uçuşuyor. Nereye gitsem, kiminle karşılaşsam bana sordukları soruların en başında, ‘AKP’de hangi milletvekilleri gider? Kimler kalır?’ ve ‘kimlere şans veriyorsun?’ ile CHP ve MHP ile HDP içinde ‘liste başında hangi isim yer alır?’ soruları gelmekte.



Tüm bu sorulara hiç düşünmeden verdiğim tek cevap, ‘Ben de sizler gibiyim. Doğmamış çocuğa şimdiden don biçmenin alemi yok. Kimler gider, kimler kalır. Yeni gelenler kim olur. A, B veya C partisinin liste başında kimler olur bilmem ama bildiğim bir şey var oda eğer HDP ülke barajını aşarsa Urfa’dan en az 4 Milletvekili kazanır. Aksi bir durumda yani HDP’nin yüzde 10’luk ülke barajına takılması halinde, CHP ve MHP’de de tabanların rıza gösterecekleri isimlerin listelerde yer almaması halinde AKP Urfa’da seçim 12 – 0 kazanır!



Yukarıda okuduğunuz bu yorumuma belki bazılarınız katılmayabilirsiniz. Olabilir. Ama görünen köy kılavuz istemez misali, şimdiden görülen, hissedilen durum böyle. Her zaman söylediğim üzere siyasette bir saat bile çok önemlidir. O bir saat içinde ayaklar baş, başlarda rahatlıkla ayak olabilir. Bunu asla unutmamak gerekir.



Evet, yarın akşam partiler aday listeleri mesai bitimine kadar YSK’ya teslim edecekler. Kesin aday listeleri 10 Nisan’da netleşecek. Başta da dediğim gibi partilerde Dananın kuyruğu yarın akşam kopacak.



AKP’de merak konusu olan soruların en başında, mevcut vekillerden Giden kimler olacak? Kalanlar kim? Yeni isimler hangileri olacak? Soruları gelmekte. CHP’de liste başına Hasan Oğlu, MHP’de İbrahim Özyavuz mu oturacak! HDP’de Osman Baydemir listede kaçıncı sırada yer alacak? İşte bu soruların cevap bulması adına 24 saat daha sabır göstermenizi istiyorum.



Kazananın Urfa olması temennisi ile…


Bu yazı 421 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum