Reklam
Halil Çini

Halil Çini

h.cini@mynet.com

CHP ‘VARIM’ DEDİ!

08 Nisan 2015 - 10:43


7 Haziran’a tam tamına 59 gün var.



 



Merakla beklenen milletvekili aday listeleri açıklandı. Partiler YSK’ya dosyaları teslim ettiler. Şimdi YSK bu dosyaları tek tek inceleyecek ve nihayetinde kesin Milletvekili aday listesini ilan etmiş olacak.



 



Öncelikle sonucun ülkemiz ve memleketimize hayırlar getirmesini dilerim.



 



Listelere baktığımızda ülke genelinde gerçekten çok ilginç isimlere ve adayların ilginç yerlerde adaylıklara rastlamak mümkün.



 



Beni Urfa ilgilendiriyor.



 



Dün açıklanan listelerde bana göre en büyük sürprizi Ali Murat Bucak liste başı çıkışı ile CHP yaptı. Çünkü daha düne kadar herkes Hasan Oğul’un liste başı olacağına inanıyordu. Ama öyle olmadı. CHP ‘Bucak’ sürprizi ile Milletvekili seçimlerinde Urfa’da ben de varım ve hedefim en azından ‘Bir’ Milletvekilliği dedi. Bu arada ilk günden bu yana Urfa’nın merkez üç ilçesi ile diğer ilçelerini adeta mesken tutan ve her defasında ‘Urfa’da liste başı olarak kimseye verilmiş bir sözümüz yok!’ diyen çalışkan, gayretli il Başkanı Ömer Karakeçili’de listenin bu şekil alması ile sözünün arkasında durduğunu ispatlamış oldu. Dün liste üzerine görüşme fırsatı bulduğum gerçek CHP’liler liste üzerinde fazla yorum yapmadan, ‘Biz adayların sözlerine değil, gerçek CHP’li duruşlarına bakarız’ açıklamaları ile şimdilik mesafeli duruş içinde olduklarına da şahit oldum. Bu noktada il Başkanı Ömer Karakeçili’ye gerçekten büyük iş düşecek gibi.



 



AKP’de liste başında son dakika sürprizi ile Numan Kurtulmuş’un yerine Genel Başkan yardımcılarından Nurettin Nebati yer aldı. Listede eski vekillerden Kasım Gülpınar, Seydi Eyüpoğlu, Halil Özcan, Mahmut Kaçar ve Mehmet Akyürek yer aldı. Abdülkerim Gök, Zeynep Karahan Uslu ile Emin Önen liste dışına itildiler. Listede yer alan yeni isimler ise Mazhar Bağlı, Hamide Sürücü, Ahmet Eşref Fakıbaba, Yusuf Eğilmez, Yıldız Konar Süslü ile Abdullah Yeşil oldu. Listeye baktığımda birileri şaka mı yapıyorlar diye düşünmedim değil yani. Çünkü listeye gireceğine kesin gözü ile bakılan birçok önemli isim liste dışında kalmıştı.



 



HDP’de beklenen oldu ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Osman Baydemir liste başı olarak yer aldı. İbrahim Ayhan listede üçüncü sırada yer alırken, Öcalan ailesi adına ise Dilek Öcalan listede ikinci sırada yer aldı. HDP’nin listesinde Öcalan sürprizi yaşanırken bir başka sürpriz ise sıralamalarda oldu. Liste partililer arasında da şaşkınlığa neden olduğunu söyleyebilirim. HDP’nin liste sıralamasında Urfa merkez aday eksikliği ile daha önceleri sesli olarak ifade edilen ‘Ova Açılışımı’ başta olmak üzere ılımlı sol ile alevi açılımıma yönelik adımlarda askıda kalmış oldu.



 



MHP’de liste beklenildiği daha doğrusu aylar öncesinden çarşı pazarda konuşulduğu gibi netleşti. İl başkanlığından istifa ederek Milletvekili aday adayı olan İbrahim Özyavuz listenin başında yer aldı. Haftalar öncesinde MHP’de Ahmet Ersin Bucak sesi yükseliyordu. Partililer sıfır mı? Bir mi? Bunun hesabını yaparlarken, adaylık bombasını Urfa’da bana göre CHP Ali Murat Bucak ile patlattı. MHP’de önümüzdeki günlerin oy olarak partiye neler getirip, getirmeyeceğini hep birlikte göreceğiz.



 



Evet, listeler ilginçlikleri ile uzayıp gidiyor.



 



Yazımı her zaman söylediğim, hatırlattığım bir sözüm ile bitirmek istiyorum. Dünya’da başka Türkiye, Türkiye’de de başka Urfa yok. Temennim 7 Haziran seçimlerinde sandıkların açılması ile hangi parti payına düşen ne kadar oy alır, kaç milletvekilliği kazanır ve davul zurna çaldırır bilmem ama bilmek istedim tek şey kazananın mutlak suretle Urfa ve URFALININ olmasıdır.



 



mso-ascii-theme-font:minor-latin;mso-fareast-font-family:"Times New Roman";
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:"Times New Roman";mso-bidi-theme-font:minor-bidi;
mso-ansi-language:TR;mso-fareast-language:TR;mso-bidi-language:AR-SA\">Yeniden buluşmak umudu ile..


Bu yazı 448 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum