Reklam
Halil Çini

Halil Çini

h.cini@mynet.com

CeHaPe

10 Kasım 2014 - 11:33


      7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan Milletvekili Genel seçimlerine bugün itibari ile tam tamına 209 gün var.



       Genel seçimlere hızla yaklaşıldığı bugünlerde Şanlıurfa CeHaPe’de ne hikmet ise sular bir türlü durulmak bilmiyor.



        Üst üste yönetim değişikliğinin yaşandığı Şanlıurfa CeHaPe’de yönetim Merkez Yürütme Kurulunun kararı ile görevden alındı.



        Peki, Şanlıurfa CeHaPe’de şimdi neler olacak?



        Ne olacak ben söyleyeyim.



        Bu anlayış ve bu mantığın hâkim olduğu Şanlıurfa CeHaPe’de ne yazık ki hiçbir şey olmayacak! Olamayacak!



         Çok değil, bundan kısa bir süre önce aynı bu köşemde Şanlıurfa CHP ve MHP ile ilgili bir analizde bulunmuş ve CHP yönetimi Doğu ve Güneydoğu’da seçimlerde başarılı olmak istiyor ise tabanın sesine kulak vermeli, tabanın, kamuoyunun genelinde kabul gören isimlere şans tanımalı ve milletvekili adaylarını mutlaka bu anlayış ile gerçekleştirmeli demiştim.



         CeHaPe Genel merkezinin bu son değişiklik kararı ile tavandan tabana gönderilen mesaj, ‘siz ne düşünürseniz düşünün! Ne derseniz deyin biz Genel merkez olarak bildiğimizi uygulamaya devam ederiz. Sonunda kaybetmek bile olsa!’ oldu.



          Şanlıurfa CeHaPe’de şimdi bir süre önce CHP’ye ‘Evet’ diyen Hasan Oğul’un ismi konuşulmaya başlanıldı.



          Hasan Oğul’un Şanlıurfa CeHePe’ye katkısı ne olur bilinmez ama bilinen bir gerçek var oda parti içindeki küskünlüklerin, kırgınlıkların, umutsuzluğun kocaman bir kartopuna dönüştüğüdür.



           İki günde bir yönetim değişimi, iki günde bir yeni birisini görevlendirmek işin içinden daha da çıkılmaz bir hal getirmektedir.



           Hâlbuki genel seçimlere 109 gün gibi bir süre kalırken, CeHaPe Genel merkezi, tabanın genelinde kabul gören bir ismi il Başkanı olarak atamalı ve hep destek, tam destek ilkesi ile de atamasını yaptığı ismin yanında yer almalıdır.



           Şanlıurfa’da CeHaPe’nin bugünkü gidişatı tabana hiçte heyecan vermemekte, umut aşılamamakta. Zararın neresinden dönülse kardır misali ile hareket etmekte yarar var. CHP Genel merkezi yaklaşan Genel seçim öncesinde başını iki ellerinin arasına almalı ve ciddi olarak Urfa CHP seçmeninden yükselen sese kulak vermeli, gösterilen işareti dikkate almalı. Aksi takdirde CeHaPe Genel merkezi 7 Haziran 2015 akşamında da Urfa başta olmak üzere Adıyaman, Mardin, Diyarbakır, Antep, Hatay, Kahramanmaraş ve bu coğrafyada yer alan daha birçok ilden gelen sonuçlara bakarak dizlerini dövmeye devam edecektir. Hani, görünen köy kılavuz istemez! Derler ya, işte bugün bakıldığında da CeHaPe’de durum bunu göstermekte. Benden naçizane söylemesi ve hatırlatması.



 



        Yeniden buluşmak dileği ile.



 



                    ****



UNUTMAYACAĞIZ: Bugün Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün aramızdan ayrılışının 76’ncı yıl dönümü. Vefatının 76’ncı yıldönümünde ATATÜRK ve onun silah arkadaşlarını rahmet ve şükran ile anıyorum. (İ.H.Ç)



 


Bu yazı 452 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum