Reklam
Halil Çini

Halil Çini

h.cini@mynet.com

BUNLAR İSRAF DEĞİL Mİ?

07 Ocak 2015 - 11:05


     Başbakan Davutoğlu, 2015 yılına girmeden önce sağına soluna ekonomi uzmanı Bakanları alarak ‘tasarruf’ ağırlıklı bir basın toplantısı düzenledi.



 



     Başbakan Davutoğlu, tasarrufa gidileceğini ve özetle plaket dağıtımının bile olmayacağının altını çizdi ve ciddi bir israf olarak tanımladığı Plaket dağıtımı ile ilgili olarak “Başbakanlık genelgesiyle, yerel yönetimler, valilik diğer kurumlar plaket ve hediye sunumunda bulunmayacaklardır” demişti.



 



      İyi ama dinleyen kim!



 



      Kimin umurunda!



 



       Tanesi 15 ile 20 lira arasında değişen plaketleri israf olarak gören Başbakan Davutoplu, ne hikmet ise dört bir yanında asıl israf olanları maalesef görmemezlikten gelmekte.



 



       İşte size Urfa’dan iki örnek;



 



       VARAN BİR:



 



        Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz Pazar günü Piazza’da sahne almak üzere İstanbul’dan bir radyo grubunu Urfa’ya davet etti.



 



       Adamların İstanbul’dan Urfa’ya gelişleri, karşılanışları, konaklamaları, hediyeler, ikramlar ve daha neler? Neler?



 



       Aldıkları ya da verildiği paralardan konuşmuyorum bile!



 



       İyi tamam da bu kentte İstanbul’dan Uçakla Urfa’ya getirilen radyoculara taş çıkartacak, parmak ısırtacak o kadar DJ var ki, anlatamam! Dışarıya para vermek, masraf yapmak yerine kendi değerlerimize önem versek olmaz mı?



 



          VARAN İKİ:



 



           Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü  öğrencilere konferans vermek üzere dışarıdan bir eğitimciyi ilimize konuk etti. 12 bin TL paranın cukka ödendiği iddia edilen bu konuşmacının nasıl bir özelliği var, onu bu kentin Milli Eğitim müdürlüğü koltuğunda oturan Metin İlci’den öğrenmek istiyorum.



 



          Dışarıdan birisini Eğitim konusunda konferans vermek üzere bu kente getirmenin ne alemi olabilir ki?



 



         Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesine birbirinden değerli Profesörleri, Doçentleri, Yardımcı Doçentleri olmak onlarca akademisyen var. Haydi, bunu da geçtik! Bu kentte öğrencilere eğitim konusunda bilgisini paylaşabilecek bir tek öğretmen de yok mu? Metin İlci ne güne duruyor?



 



         İşte israfa acı örnek olabilecek ve de en önemlisi EL İYİSİ, EV DELİSİ’ne örnek olabilecek iki örnek.



 



          Başbakan Davutoğlu, tanesi 20 lira olan plaketleri ‘İSRAF’ gerekçesi ile yasaklayadursun, on binler Urfa’da havaya uçuruluyor.



 



          Gören var mı?



 



           Sevgili Başbakan bunlar israf değil de nedir?



 



           Yeniden buluşmak dileği ile..


Bu yazı 543 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum