Reklam
Reklam
Halil Çini

Halil Çini

h.cini@mynet.com

BİRLİĞİMİZ VE DİRLİĞİMİZ ÜZERİNE

14 Nisan 2016 - 11:43


Toplum olarak son zamanlarda nedense birbirimize karşı daha kırıcı olmaktayız. Bu kırıcılığı son zamanlarda daha duyarlı ve sözlerini seçerek kullanmaları gereken siyasetçilerimizde görmekteyiz.



 



Kırılgan, sıkıntılı ve sorunlu bir dönemi ulusça yaşamaktayız.



 



İşte bu dönemde özellikle birbirimize karşı daha duyarlı davranmak yerine ne yazık ki birbirimizi incitecek sözleri kullanmaktayız.



 



İşte bugün bende naçizane yaşanan yangını söndürebilmek adına su taşıyan karınca misali Birlik ve Dirliğimiz üzerine bir yazıyı kaleme almaya karar verdim. Bir nebze dahi olsa çözüm adına, kardeşlik ve hoşgörü adına çorbada tuzum olacak ise ne mutlu bana.



 



Bir toplumu yaşatan, ilerleten ve yükselten sihirli kuvvet, birlik ve beraberliktir. Birlik ve beraberlikten yoksun olan toplumların, diğer toplumlar arasında yerini almasına imkân yoktur.



 



Bir toplumun birliği ve beraberliği çeşitli nedenlerle zayıflarsa veya bozulursa o toplumda ilerleme ve yükselme olmayacağı gibi, o toplumun geleceğini muhafaza etmesi zorlaşır, hatta imkânsız hale gelir.



 



Bireylerin beraber hareket etmeleri elbette ülkemiz için çok faydalı olur, buna en güzel örnek Kurtuluş Savaşıdır. Birlik ve beraberlik içinde olan toplum kendi kendini yönetir, dışarıdan müdahalelere izin vermez. Karşılaşılan sorunlar daha çabuk çözülür ve gelişmek için gerekli şartlar kolayca aşılır.



 



Toplumsal dayanışma toplumun kurum ve kuruluşlarıyla ortak değerlerde birleşmesi ve birlikte hareket etmesidir. Hayatımızda toplumsal dayanışmanın çok önemli bir yeri olduğunu artık idrak etmemiz gerekmektedir. Çünkü iyi yaşamamıza yardımcı olacak unsurlardan birisi dayanışmadır.



 



Ülke içinde veya dış ülkelere karşı her zaman birlik ve beraberliğimizi korumak zorundayız. Toplumu oluşturan bireylerdir. Bireyler arasında güven ilişkisi, demokrasi, hukuka saygı, kurumlar arasındaki iletişim, bireylerin birbirine olana saygı ve bağlılığı, yönetime olan güven ve günümüzde olumlu ya da olumsuz her türlü gelişmelere verilen reaksiyonlar olarak incelenebilir. İyi bir başarı için çevre faktörlerimizi de iyileştirmek zorundayız. Çünkü insan sosyal bir varlıktır.



 



İlimizde başlayıp, bölgemizde etkisini arttırıp tüm Ülkemizi saracak birlik ve beraberlik ruhunun gelişmesi ve büyümesi temennisi ile.


Bu yazı 435 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum