Reklam
Reklam
Halil Çini

Halil Çini

h.cini@mynet.com

BAŞBAKANIM HOŞ GELDİNİZ

11 Nisan 2016 - 10:54


Hz. Mevlana’nın hemşerisi olan Başbakan ve AKP lideri Ahmet Davutoğlu, bugün beraberinde çok sayıdaki Bakan ve muhterem eşleri ile birlikte Peygamber şehri Urfa’mızda olacaklar.



Öncelikle Başbakanımız Davutoğlu’nun şahsında kıymetli eşleri ile Bakanlar ve tüm misafirlerimize Urfa’ya hoş geldiniz diyorum.



Kıymetli Başbakanım.



Urfa malumunuz olduğu üzere Peygamberler şehridir.



Yine malumlarınız olduğu üzere;



Urfa, 11 bin 500 yıllık bir medeniyet kentidir.



Urfa, GAP’ın Başkentidir.



Urfa, bir tarih ve kültür şehridir.



Urfa, NUH (a.s.) tufanından sonra Dünyada kurulan ilk 7’nci şehirdir.



Urfa, örf, adet ve ananeleri ile bambaşka bir nefestir. Urfa bir ebrudur. Urfa bir kilimin motifleri gibidir. Urfa ile ilgili çok daha uzun methiyelerde bulunabilmek mümkün. 



Bugün ülke olarak gerçekten çok ciddi bir süreçten geçmekteyiz. Ve bu yaşanan ciddi süreç içerisinde eğer çözüm adına önemli kararlar alıp adımlar atılmadığı taktirde Urfa’nın sıkıntıları açısından kanayan yarası daha da büyüyecektir.



Ülke olarak bugün içinde bulunduğumuz siyasi, ekonomik ve daha birçok konudaki sıkıntılarından inanıyorum ki, Hükümet olarak en başta sizin kararlılığınız olmak üzere atılacak adımlar ve alınacak kararlar ile çözüme mutlaka kavuşacaktır.



Buna Urfa halkı olarak İNANIYORUZ.



Neden mi?



Çünkü Urfa halkı size hem İNANIYOR hem de GÜVENİYOR da ondan.



Kıymetli Başbakanım. ,



Danışmanlarınızın, uzmanlarınızın ve de en önemlisi Urfa adına size ulaştırılan Veriler, rakamlar, değerler neyi nasıl göstermekte bilemiyorum fakat bu kentte yaşayan birisi olarak şunun özellikle altını çizmek isterim ki; Urfa’nın bugün Tarımdan hayvancılığa, enerjiden sulamaya, eğitimden turizme, sosyal ve kültürel alanlardaki ve daha sayamadığım birçok konularda eksiklikler, sıkıntılar yaşamakta ve yaşamaya da devam ediyor.



GAP’ın Başkenti konumundaki Urfa’da bugün halen su bekleyen topraklar bulunakta.



Urfa’da bugün ne yazık ki, tarıma dayalı sanayi gelişim adına nasibini alamamaktadır.



Urfa’da halen ürün desen değişiklikleri yaşanmamıştır.



Urfa’da halen su yeterinde ve akıllı olarak kullanılmadığı gibi enerji sorunu kriz olmaya devam etmektedir.



Urfa’da sanayici, yatırımcı ne yazık ki hak ettiği teşvikleri alamamaktadır.



Urfa’da tekstil var olması gerektiği halde ne yazık ki, yok denebilecek durumdadır.



Üç din içinde kutsal bir kent olan Urfa ne yazık ki, yerli ve yabancı turizmden payına düşeni alamamaktadır. Urfa dini inanç turizmi bakımından değerlendirilmelidir.



Urfa kalkınmada, gelişmede maalesef pek hızlı ilerleyememektedir. Bunun ciddi olarak nedenleri tartılmalı ve sorun çözüm adına masaya yatırılmalı.



Urfa’da sağlık son zamanlarda SGK’nın özel hastaneler ile olan sözleşmesini tek taraflı fesh etmesi ile daha da can çeker bir konuma gelmiştir. 500 bin Suriyeli misafirimizin olduğu ve il geneli 2.5 milyon insanın yaşam sürdüğü bu kentte sadece 3 tane özel hastane ile bir devlet ve bir Üniversite hastanesinin bulunması ciddi sorun olmaya devam etmektedir.



Urfa’nın sorunlarını daha uzun liste halinde sıralayabilmek mümkün. Amacımız üzüm yemek. Zararın neresinden dönülse kardır misali ile hareket etmeli ve el ele omuz omuza vererek, Urfa’yı yeniden canlandırmalı, ayağa kaldırmalı ve kalkındırmalıyız.



Burada en büyük itici güç tabi ki en başta sizin varlığınızdır. Sizin bugüne kadar olduğu üzere bundan sonra da bizim Ankara’daki en önemli vekilimiz olduğunuzun bilinci ve kararlılığındayız. Buda sanırım bize karşı sizin sorumluluğunuzu çözümler adına daha da arttırmaya yetmektedir.



Urfa halkı size güveniyor dedim. Evet, Urfa halkı size olan güvenini 2002’den bugüne gerçekleşen tüm seçimlerde, referandumlarda iradesi ile bunu ispatlamıştır.



Bugün sizin yanımızda olmanız bizi onurlandırmıştır.



Cumhurbaşkanımızın onayı, dört siyasi parti milletvekillerinin ayakta alkışlamaları ile TBMM’de kabul gören ‘İstiklal Madalyası’na kavuşmuş olmak ize bizler için ayrı birer onurdur.



Bu onuru ile ilelebet yaşamak ve yaşatmak umudu ile…


Bu yazı 455 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum