Reklam
Halil Çini

Halil Çini

h.cini@mynet.com

AKP’DE ERKEN ÇALAN ALARM ZİLİ!

25 Mart 2015 - 10:50


Abdülkadir Selvi.



 



Yeni Şafak Gazetesinin Ankara temsilcisi.



 



Yazılarını ne kadar sıklıkla takip etmektesiniz bilemiyorum. Bilemediğim bir başka gerçek ise görüşlerini ne denli önemsediğinizidir.



 



Önemser ya da önemsemezsiniz! Ama şahsen ben AKP’ye yakınlığı itibari ile Selvi’nin tamamını olmasa da birçoğunu önemser, takip eder ve yazdıklarını gözlemlerim.



 



Son birkaç günüdür, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında yaşanan karşılıklı sözlü atışmaları sanırı izlemektesiniz. Kim haklı? Kim daha doğruyu söylüyor! Kim kime yağdanlık yapmakta? Bu işin sonu nereye varacak bilinmez ama bende Selvi’nin Ahmet Hakan’ın sunduğu CNN Türk’te yayınlanan ‘Tarafısz Bölge’de söylediği gibi, ‘AKP’de alarm zilleri erkenden çalmaya başladı’ diyorum.



 



Aslında her şey Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlıktan Cumhurbaşkanlığına sıçraması ile başladı. Partili partisiz 7’den 70’e herkes Erdoğan’a dili döndükçe, ‘Özal ve Demirel’ dönemlerinde olduğu üzere geçmişi anlatmaya çalıştı. ‘Sen bu partinin başında olmazsan bu iş yürümez’ dediler ama olmadı.



 



İşte sonuç ortada.



 



Erdoğan ile Davutoğlu arasında birçok konuda gidip gelen ters yüz oluşmalar!



 



Söylenen sözler ve daha sonrasında derin bir U dönüşü ile gerisim geriye adım atmalar!



 



Karşılıklı salvolar!



 



Gitmeler! Gelmeler! Sözlü tartışmalar! Yüzlerin asıklığı ve daha neler? Neler?



 



Evet, kim ne derse desin güneş asla balçık ile sıvanmaz. Bugün AKP’de yaşananlar artık iyice kendisini ortaya çıkartmıştır. Muhalefetin bile söyleyemediğini son iki günde Arınç ve Gökçek birbirlerine karşılıklı olarak hem de 70 milyonun gözü önünde söylemeye devam etmekteler.



 



İşte AKP’yi içten içe iyi bilen ve AKP’liden de AKP’li birisi olan Abdülkadir Selvi’nin söyledikleri asla göz ardı edilmemeli.



 



Ne diyor Selvi;



 



‘Alarm zillerinin çaldığı bir durum’



 



Gazeteci Selvi AKP içindeki kavgayla ilgili olarak sözlerini ‘Bu benim açımdan da alarm zillerinin çaldığı bir durum. İki tarafın da kavgada dahi bile söylenmeyecek sözlerle birbirine saldırması Ak Parti hiç bilmediği bir yere sürükleniyor. Bundan önceki iktidarda olan partilerin içinde de zaman zaman böyle durumlar yaşanıyordu. O partiler bunun hayrını hiç görmedi. Ak Parti liderini cumhurbaşkanı yaptı ve şimdi bu geçiş sürecini sağladı. Daha önce liderini cumhurbaşkanı yapan partiler sağlayamamışlar parçalanmışlardı. Bülent Arınç bu hareketin vicdanıdır. İki tarafın da doğrusu ya da yanlışı yoktur. İki yanlış bir doğru yapmaz’ diyerek noktaladı.



 



AKP’de Arınç ile Gökçek’in karşılıklı atışmaları devam ediyor. İşin bana göre en garip olan tarafı ise AKP lideri konumundaki Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yaşananlara seyirci kalması.



 



Davutoğlu acaba şimdilerde ‘iki yanlışın bir doğru’ olabilirliği üzerinde mi çalışıyor bilinmez ama 7 Haziran milletvekili genel seçimlerinde AKP açısından kazın ayağı hiçde daha önceleri göründüğü gibi olmayacak. 7 Nisan’da kesin aday listeleri açıklansın siz o zaman AKP’de yaşanabilecekleri görün!



 



Arınç ile Gökçek arasındakiler şimdilik nedir ki?



 



Yeniden buluşmak umudu ile..


Bu yazı 459 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum