Reklam
Halil Çini

Halil Çini

h.cini@mynet.com

AĞIR ABİ!

20 Mart 2015 - 09:23


Bu köşemde aylar öncesinde bu konuyu yazmıştım. AKP Urfa’da son genel seçimlerdeki gibi bir başarı elde etmek istiyor ise Çalışma Bakanı Faruk Çelik örneğinden hareket ile bu seçimde de liste başına mutlak suretle ‘ağır top’, ‘ağır abi’ veya ‘abi’ statüsünde bir ismi mutlaka listenin başına kondurmalı demiştim.



 Sakalım yok ki sözüm dinlensin. Aradan günler geçti ve haklılığım ortaya çıktı. Urfa başta olmak üzere AKP özellikle Büyükşehirlerde başarılı olabilmek adına ‘ağır abi!’ formülü üzerinde hareket etmeye karar verdi.



 AKP Genel merkezi, son seçimlerde olduğu üzere bu seçimde de partinin ağır toplarını, ağırlığı olan ve kamuoyunda abi pozisyonunda olabilecek isimleri değişik illerde liste başına kondurmaya karar verdi.



 AKP bunu Urfa’da ilk olarak 2011 Genel seçimlerinde yaptı ve başarılı oldu. Dönemin Başbakanı Erdoğan’ın talimatı ile Bakan Faruk Çelik istemeye istemeye de olsa Urfa’ya  geldi ve sandıktan 10 milletvekilliği kazanarak Ankara’ya döndü.



 Faruk Çelik örneği Urfa için bir ilk olmuştu. Sonrası malumunuz. Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri ve 9 aday adayına karşın ‘adayım!’ dememesine rağmen son dakika vuruşu ile dönemin Urfa Valisi Maraş’lı Celalettin Güvenç, ilk olarak emekli oldu ve akabinde de Urfa’nın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak AKP tarafından ilan edildi. Maya bir kez daha tutmuştu. Sonra Büyükşehir Belediyesine yine dışarıdan Genel sekreter ataması oldu ve bu durum böylece devam etti.



 7 Haziran’da Genel seçimler var. Urfa’da AKP’nin barajı geçmesi halinde en büyük rakibi HDP olmakta. HDP’de liste başında büyük bir sürpriz olmaz ise Osman Baydemir yer alacak. AKP işte tam bu noktada listesinde eğer Bakan olabilecek kapasitede dışarıdan bir isim göstermez ise (Bu isim büyük bir olasılık ile de Numan Kurtulmuş olacaktır) işi daha da zor bir hale gelmiş olacaktır.



 AKP’de sadece Urfa üzerinden hesap yapılmamakta. Urfa gibi birçok ilde özellikle de Büyükşehir düzeyindeki illerde liste başlarına partinin ağır ağabeyleri konumundaki isimler monte edilecek ve adeta lokomotif görevi görmeleri sağlanmış olacak. Böylece AKP genel merkezi hem illerde başarıyı elde etmiş olacak hem de İstanbul ve Ankara gibi illerdeki yüksek adaylık taleplerini eritmiş olacak.



 Malumunuz oldu üzere toplumda sadece kendi öz büyük kardeşine ‘abi’ denilmemekte. Abi kelimesini birçok samimi yakınımız, büyüğümüz, sevdiğimiz kişiler için de kullanmaktayız. Abi kelimesinin özünde öz güven, dostluk vardır.



 AKP’de yaklaşan genel seçimler öncesinde tabir yerinde ise kazın ayağının bu defa çok farklı olduğu görülebilmekte. İşte bu gerçekten yola çıkarak hem 2011’deki uygulamanın yeniden yapılması, hem illere canlılık getirmesi ve de en önemlisi oy potansiyelini yükseltebilmek adına Başbakan Yardımcılarından Numan Kurtulmuş başta olmak üzere Yalçın Akdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, Ar-Ge Başkanı Ekrem Erdem, Ekonomi İşleri Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, Mali ve İdari İşler Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati gibi isimleri illere gönderme kararı aldı.



 Temennim AKP’nin gelecek ile ilgili olarak yaşadığı oy kaybetme hissiyatına karşın ön görüsünün ilimizde CHP ve MHP Genel merkezileri tarafından da hissedilmesi ve SIFIR çekmek yerine kazanımlarının hiç değilse BİR olabilmesi adına listelerini şekillendirmeleridir. 



 Yeniden buluşmak dileği ile…



 


Bu yazı 445 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum