Reklam
Halil Çini

Halil Çini

h.cini@mynet.com

ADAY ADAYLARINA DA ÜÇ DÖNEM KURALI KONSUN!

23 Şubat 2015 - 08:51


AKP’de Aday adaylık süreci sona erdi. HDP başta olmak üzere diğer siyasi partilerde süreç bir süreliğine daha devam edecek.

      Her bir parti 12 tane güçlü, iddialı, kararlı isim tespit edebilmek için sürecin düğmesine basmış olacaklar. Sonrası malumunuz. Adayların açıklanması, YSK tarafından onay görmesi ve seçim.

      2011 Genel seçimlerine nazaran bu dönem aday adaylık başvurusunda AKP’de heyecan sönük kaldı diyebiliriz. Bir dönem öncesindeki o coşku, o aşırı teveccüh bu kez yaşanmadı. Ama ne hikmet ise aynı yüzleri bir kez daha aday adaylık sürecinde karşımızda bulduk.

       Sizleri bilmem ama birçoğunun ‘dostlar alışverişte görsün, yarın öbürsü gün yeri gelir lazım olur!’ mantığı ile aday adaylık başvurusunda bulunmalarına günü gününe anlam veremiyorum.

        Benim hep söylediğim ve aday adaylarında görmek istediğim en önemli taraf en başta eğitim düzeyi gelmektedir. Bununla birlikte bir aday adayında arzuladığım en büyük özellik liyakat, vizyon ve misyon ile karizmadır.

        Benim gibi(!) Adamın cebinde parası yok, arabasına koyacak benzini yok, yemek ısmarlayacak parası yok, bir bakıyorsun ki gitmiş birilerinden ya da bir bankadan 10 bin lira borç ya da kredi çekmiş soluğu partide alıyor.

       Bu durum belki partileri fazla ilgilendirmeyip hatta 5 bin TL adaylık ücretinin yanın da sözde en az 2 bin 500 TL olmak üzere Onbinlerce lira partinin kasasına girdiği için Parti Genel merkezinin yüzünü güldürebilir ama bu durum aslında utanç verici bir adımdan öteye gitmemektedir.

        Yeter artık karşımızda bizleri temsil noktasında ciddi, ağırbaşlı, eğitimli, vizyon sahibi olmak ile birlikte bu memlekette gerçekleştirdiği istihdam alanları ile katkıda bulunmuş ve bu noktada rüştünü ispat etmiş isimleri görmek istiyoruz.

        Her taşı kaldırdığımızda her dönemde karşımıza çıkan aynı yüzleri, aynı zihniyeti görmek istemiyoruz. AKP, başta Milletvekili olayında olduğu üzere Belediye Başkanlığı, Belediye Meclis ve il genel meclis üyelikleri ile il ve ilçe yönetimlerindeki üç dönem kuralını ADAY ADAYLIĞI sürecinde de görmek istiyoruz. Bir şahıs eğer üç kez aynı partiden aday adayı olmuş ve kabul görmemiş ise dördüncü bir hak daha verilmemeli.

        Neden?

        Çünkü ilk müracaatında olduğu üzere üç müracaatında da kabul görmemişte ondan!

        Yeniden buluşmak umudu ile…

Bu yazı 415 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum