Reklam
Halil Çini

Halil Çini

h.cini@mynet.com

934 BİN 429 SEÇMEN

15 Mayıs 2015 - 10:35


7 Haziran Genel seçimlerinde geri sayım tüm hızıyla devam ediyor. 

 

Seçime 22 gün kaldı. 

 

Urfa ili genelinde toplam 934 bin 429 seçmen 3 bin 702 sandıkta oy kullanacak ve TBMM’de yeni dönemde vekilleri tayin edecek. 

 

Urfa’dan Ankara’ya TBMM’ne Urfa’yı temsilen 12 milletvekili gidecek. 

 

Bugün itibari ile TBMM’de Urfa’mızı temsilen 10 AKP’li, 2 tane de HDP’li Milletvekili var. Fakat 7 Haziran akşamı sandıkların açılması ile ortaya çıkacak olan tablo işin rengini at üst edebilir. 

 

Urfa’nın en fazla seçmeni 191 bin 329 ile Haliliye ilçesinde bulunuyor. En az seçmen ise 22 bin 753 seçmen ile Hilvan’da bulunmakta. Haliliye ilçesini sırası ile Eyyübiye ve Siverek ilçeleri takip etmekte. 

 

Seçimlere 22 gün kala siyasiler de vites yükseltmeye başladılar. Geçen Pazar günü AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu Urfa’ya gelerek Urfa’lı seçmenlerden oy istedi. Bu Pazar oy isteme sırası ile HDP eş Genel Başkanlarından Selahattin Demirtaş’ın olacak. Demirtaş, Pazar günü öğleden sonra topçu meydanında seçmenleri ile bir araya gelecek.  

 

7 Haziran seçimlerinde başarılı olmak isteyen Milletvekili adayları ise Urfa merkez başta olmak üzere 13 ilçede var güçleri ile çalışmalarına devam ediyorlar. Vites yükselten ve hemen hemen her ortamda halkla iç içe olmaya özen gösteren adaylar adeta kazanabilmek uğruna son kozlarını oynamaktalar.  

 

AKP’nin birinci sıra Milletvekili adayı Nurettin Nebati Urfa’nın Karaköprü ilçesinde AKP’li Karaköprü Belediyesinin organize ettiği programlarda seçmenlerle buluşurken, MHP birinci sıra milletvekili adayı İbrahim Özyavuz ise Ceylanpınar’da seçmenlerle bir araya geldi. CHP birinci sıra Milletvekili adayı Mehmet Ali Bucak, Bozova’da, HDP birinci sıra Milletvekili adayı Osman Baydemir ise Haliliye ilçesinde seçmenlerle yüz yüze geldi, buluştu. Bağımsız milletvekili adaylarından Mehmet Fatih Bucak ise Eyyübiye ilçesinde seçim bürosu açılışında sevenleri ile bir araya geldi. Seçim bürosunun açılışı adeta mini bir miting havasında gerçekleşti de diyebiliriz. Mille ittifak’ın (SP – BBP) ortak adayı Osman Yıldırım ise Urfa merkez’de akşamları seçim bürosunda yandaşları ile buluşmalarına devam ediyor. Hüda - Par’ın desteklediği Bağımsız Milletvekili adayı Mehmet Yavuz ise Viranşehir’de seçmenlerle bir araya geldi. 

 

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan Milletvekili genel seçimlerinde Urfa’da 934 bin 429 seçmen sandık başına gidecek ve 4 yıllığına Urfa’dan 12 Milletvekilini seçecek dedim. Evet, bu seçimde şüphesiz HDP kilit parti konumunda. Ülke genelinde yüzde 10’luk seçim barajını aşması halinde Urfa’dan 5 milletvekilliğini kazanabileceği de kulislerde konuşulmakta. 

 

Urfa ili genelinde 934 bin seçmen bulunmakta. En yoğun seçmen Haliliye, en az seçmen ise Hilvan ilçesinde bulunmakta. Karaköprü’nin 60 bin 019, Eyyübiye ilçesinin 174 bin 286, Haliliye’nin ise 191 bin 329 seçmeni var. Bunun yanı sıra Urfa’nın Akçakale ilçesinde 43 bin 196 bulunurken, Birecik’te 51 bin 623, Bozova’da 31 bin 958, Ceylanpınar’da 40 bin 762, Halfeti’de 22 bin 782, Harran’da 33 bin 536, Hilvan’da 22 bin 753, Siverek’te 118 bin 962, Suruç’ta 54 bin 954 ve Viranşehir ilçelerinde ise 88 bin 269 seçmen bulunmakta. 

 

Kazananın TÜRKİYE ve URFA olması temennisi ile… 

 

Şen ve mutlu kalınız. 

 

         *** 

 

MÜBAREK OLSUN: Bu akşam Mi’rac kandili. Bir akşam vakti, Resul-i Ekrem (sallahu aleyhi vesselam) Kâbe’nin yanında Hatim denilen yerde uzanırken Cebrail (aleyhisselam) geldi ve onu Burak ismi verilen bir vasıtaya bindirerek Mescid-i Haram’dan Mecsid-i Aksa’ya götürülüp Oradan da manevi bir vasıta ile göklere yükselip Cenab-ı Alah’ın huzurunda oldu. Hz. Peygamber efendimiz Cenab-ı Allah ile konuştu. Müjdeler ile geri döndü. Tüm İslam âleminin, hepinizin, hepimizin bu gecesi mübarek olsun. Hayırlara vesile olsun. Sağlık, afiyet nasip olsun. (AMİN) 

Bu yazı 497 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum