Reklam
Reklam
Halil Çini

Halil Çini

h.cini@mynet.com

763!

17 Haziran 2016 - 14:16


30 Mart 2014 mahalli seçimleri öncesiydi..



 



763 rakamı ilk kez o yıllarda ortaya atıldı. Herkes “bu 763”da neyin nesi?” derken, AKP”liler Şanlıurfa”da “763” rakamına sahip çıkarak, “Bu bizim Urfa”da gerçekleştireceğimiz proje sayısı” dedi.



 



Hatta AKP”liler bir adım daha ileri giderek, 763 projeyi kitapçık haline getirip her eve, her iş yerine dağıttılar. Taahhütte bulundular.



 



Celalettin Güvenç”in sürpriz Valilikten emekli olup, Urfa”dan Büyükşehir Belediye Başkan adayı oluşu, seçilmesi ve bir yıl gibi bir süre sonrasında görevinden istifa ederek Kahramanmaraş”tan Milletvekili olması ve Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi”nin de kendisini Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda bulması konusuna girmeyeceğim.



 



Bugün ben burada bir bakıma unuttuğumuz fakat HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan”ın TBMM Başkanlığına Başbakan Binali Yıldırım”ın cevaplaması istemi ile vermiş olduğu yazılı soru önergesi ile yeniden hatırladık.



 



Başbakan”ın cevaplaması istemi ile TBMM Başkanlığına soru önergesi veren HDP Urfa Milletvekili Ayhan ne istiyor peki!



 



HDP Milletvekili Ayhan, sırası ile Başbakan Yıldırım”dan;



 



1. Vatandaşların, seçim sürecinde taahhüt edilmesine rağmen çözülmeyen sorunlarını yetkililere iletme çabalarının engellenmesini nasıl değerlendirmektesiniz?



 



2. Seçim sürecinde Şanlıurfa için taahhüt edilen 763 projeden, ihalesi gerçekleştirilen/yapımına başlanan proje sayısı kaçtır?



 



3. Taahhüt edilen 763 projeden kaç tanesi tamamlanmıştır?



 



4. Taahhüt edilen 763 projenin toplam tahmini bedeli kaç TL dir?



 



5. Taahhüt edilen 763 projeden, tamamlanmış olanların toplam bedeli kaç TL dir?



 



6. Taahhüt edilen 763 projeden, henüz ihalesi yapılmamış/yapımına başlanmamış olan projelere başlanmamasının gerekçeleri nelerdir?



 



7. Henüz ihalesi yapılmamış/yapımına başlanmamış olan projelere ne zaman başlayıp, bitirmeyi planlamaktasınız?



 



8. Taahhüt edilen projelerin tamamlanamaması durumunda Şanlıurfa halkından özür dileyecek misiniz?



 



9. 21. yüzyılda, il sınırları içinden geçen Fırat Nehri ve sınırları içerisinde, dolgu hacmi bakımından dünyanın en büyük 6. barajı durumunda olan Atatürk Barajı bulunmasına rağmen Şanlıurfa'da yerleşim yerlerinin içme suyu sorunu yaşamasını nasıl değerlendirmektesiniz?



 



Evet, Ayhan, Başbakan Binali Yıldırım”dan yukarıdaki şu 9 sorunun cevabını istiyor. Olur ki bir cevap gelir ise bunu sizlerle paylaşırız…


Bu yazı 480 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum