Reklam
Halil Çini

Halil Çini

h.cini@mynet.com

18’E 1 KALA!

17 Mart 2015 - 11:37


      Yaklaşık bir hafta boyunca sizlerden ve çok sevdiğim Urfamdan uzak kaldım. Ne yalan söyleyeyim Urfamı inanın çok özledim. Ankara, İstanbul ve Tekirdağ üçgeninde gittim geldim. Yaklaşan milletvekili genel seçimi öncesinde siyasi nabzı tutmaya özen gösterdim. AKP’nin Kalesi konumunda olan Ankara ve İstanbul ile CHP’nin kalesi olan Tekirdağ’da yaklaşan seçim öncesi durum nedir? Bu konuyla ilgili yazımı daha sonra kaleme alacağım.



 



      Ben bugün 18’e 1 kala başlığı ile sizlerle yarın coşkuyla kutlayacağımız Çanakkale Zaferi ile ilgili olarak düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.



 



      On iki ay içerisinde Mart ayı diğerlerinden farklıdır. Farklı olmasının nedeni ise 4 ayrı önemli güne ev sahipliği yapmasındadır. Mart ayında birinci önemli gün 8 Mart Dünya Kadınlar günü oluşudur. İkincisi 14 Mart Tıp Bayramı, üçüncüsü 18 Mart Çanakkale Zaferi ve sonuncusu ise 21 Mart Nevruz Bayramı oluşudur.



 



      Gelelim 18’e 1 kala meselesine.



 



      Bir zaferin adıdır Çanakkale.



 



       Top yekün Bir Mücadelenin Öyküsüdür aslında anlatılmak istenilen. Türk – İslam tarihi zaferlerle doludur. Malazgirt zaferinden İstanbul’un Fethine, Kanije Destanından Silistreye, Plevneye birçok destan yazmış bir milletin torunlarıyız biz.



 



       20 Yüzyılda girdiğimizde Büyük Osmanlı İmparatorluğu artık eski gücünden uzaklaşmış ve yavaş yavaş küçülmekte elindeki kalan toprakları korumak için savaşmaktadır. Ülke yıllar süren savaşlar sonrası birçok vatan evladını toprağa vermiş ülkede neredeyse savaşacak erkek kalmayacak duruma gelmiştir. Ülke bu durumdayken girilen Birinci Dünya Savaşı sonra İtilaf Devletlerine karşı birçok cephede savaşarak büyük kahramanlıklar ile mücadele etmiştir. Bu savaşlar sırasında bir destan vardır ki Çanakkale Destanıdır Adı. 250 bin Vatan evladının şehit olduğu Çanakkale bir kahramanlık destanı olarak Türk ve Dünya Tarihine Altın Harflerle yazılmıştır.



 



       Yarın büyük gün!



 



       Yarın önemli gün!



 



       Yarın Çanakkale zaferinin 100’ncü yıl dönümü. Bu kutsal vatan toprakları uğruna hayatlarını feda ederek, Çanakkale geçilmez destanını kanları ile hayatları ile yazan tüm şehitlerimizi rahmet ve şükran ile anıyor, aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyorum.



 



        Mekânları cennet olsun inşallah.



 



        Yeniden buluşmak dileği ile..


Bu yazı 487 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum