Reklam
Reklam
Halil Çini

Halil Çini

h.cini@mynet.com

171 VE 96 RAKAMLARININ ŞİFRELERİ!

07 Nisan 2016 - 11:11


Şimdi haklı olarak yazımın başlığını okuduğunuzda ‘171 ve 96’da ne demek?’ dediğinizi duyar gibiyim.



Hemen anlatayım.



Öncelikle şunu altını çizmek isterim ki, 171 ve 96 rakamları özel bir şifre değil. İki önemli günün yıl dönümleri.



171 rakamı, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun yıl dönümü. 96 rakamı ise Şanlıurfa’nın düşmen işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü.



10 Nisan Pazar günü tüm yurt genelinde olduğu üzere Şanlıurfa’mızda da Polis teşkilatımızın kuruluşunun 171’nci yıl dönümü kutlanacak. Kurulduğu ilk günden bugüne tek amacı halkın huzuru, mutluluğu, güvenliği ve refahı olan Polis teşkilatımızın 171’nci kuruluş yılını kutluyorum. Başta görevi başında şehit olan Polislerimiz olmak üzere aramızdan ayrılan tüm Polislerimize Allahtan rahmet diliyorum. Görevi başında olanlar ile yine hayatta olan tüm emekli polislerimize de mutlu, huzurlu bir yaşam temenni ediyorum. Tüm Polislerimizin 171’nci kuruluş yıl dönümleri kutlu olsun.



Gelelim ikinci konumuza. Yani 96’ncı yıl dönüm olayına.



Evet, Pazar günü Polis teşkilatının kuruluş yıl dönüm heyecanını yaşayacak olan Şanlıurfa halkı bir gün sonra yani 11 Nisan Pazartesi günü ise Urfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ncı yıl dönümünü kutlayacak.



Bu yılki kutlamalar geçen yıllara nazaran Urfa’da daha renkli ve coşkulu olacak. Nedeni ise kutlamalara Başbakan ve AKP lideri Ahmet Davutoğlu’nun da beraberinde çok sayıda Bakan ile katılacak olması tabi ki.



Urfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ncı kutlamalarına katılacak olan Başbakan, aynı gün Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’ye Urfa’nın kurtuluş mücadelesindeki Şanlı mücadelesinden dolayı ‘İstiklal Madalyasını’ Urfa halkı adına teslim edecek.



GAP Arena Spor Salonunda saat 10.30'da yapılacak olan Kutlama Töreni, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Bakanların tamamının katılımıyla gerçekleştirilecek. İstiklal madalyasının anlamı şüphesiz biz Urfalılar için büyük olacak. 96 yıl önce bu topraklar için mücadele etmiş Şanlı şehir URFA adına bu gün onurlu bir gün olacak.



Bu yıl etkinlikler üç gün gerçekleşecek. Yani son yıllarda adeta rutin bir program olarak gerçekleşen ve Urfa halkını gerçekten üzen bu yanlışlıktan geri adım atılmış olması olayın bir başka sevindirici olan tarafı tabiî ki.



Pazartesi günü Urfa halkı, önemli bir ismi yani Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun şahsında T.C devletini ağırlayacak. Urfa halkı heyecanlı ve mutlu. Mutluluğumuzu paylaşmanın yanı sıra çeşitli temel atma törenlerine de katılacak olan Başbakan Davutoğlu, adeta bir taşla birden fazla kuş vurmak misali güzelliklere ilimizde adım atacak.



Başta Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere ilimize gelecek olan tüm misafirlerimize şimdiden ‘hoş geldiniz’ diyor ve 96 yıl önce bu ilin düşman işgalinden kurtulması adına bu kutsal topraklar uğruna yaşamını yitiren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun. Nice yıllara temennisi ile..


Bu yazı 406 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum