Reklam
Reklam

Şanlıurfalı çiftçi kadınlara isot eğitimi verildi

Şanlıurfa Ziraat Odası, GAP BKİ Başkanlığı ve GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliğiyle Haliliye ilçesinde bulunan Göktepe köyündeki üreticilere eğitim verildi.

Şanlıurfalı çiftçi kadınlara isot eğitimi verildi
Editör: Urfa Haber 63
10 Eylül 2021 - 11:18 - Güncelleme: 10 Eylül 2021 - 11:19
GAP ile birlikte sulu tarımın yaygınlaştığı Şanlıurfa'da ilkbaharda ekilen, bakım ve sulamanın ardından ağustos ayı başında hasat edilmeye başlanan kırmızı renkteki biberler, işlendikten sonra Türkiye'nin bir çok ilene satışı yapılıyor.
İSOT ZAHMETLİ VE "ACI DOLU" YOLCULUĞUN ARDINDAN MUTFAĞA GİRİYOR
İsot üreticilerince pazarlardan veya tarlalardan satın alınan biberler, çalışan kadınlar tarafından yıkandıktan sonra saplarından ve çöplerinden ayıklanıyor. Elle parçalandıktan sonra makineden de geçirilip naylonların üzerinde bir süre bekletilen biberlerin, gün içerisinde güneşte tamamen kuruması sağlanıyor. Şeffaf poşetlere konularak güneşe serilen biberler, istenilen renge göre koyulaştırılıyor. Zeytinyağıyla harmanlanarak eşsiz bir tat ve parlaklık kazanan biberler, bu zahmetli ve "acı dolu" yolculuğun ardından mutfakların vazgeçilmezi olan isota dönüşüyor.
URFALI ÇİFTÇİ KADINLAR BİBERİ EĞİTİMİ VERİLDİ
Şanlıurfa Ziraat Odası, GAP BKİ Başkanlığı ve GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliğiyle GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü teknik personeli Ziraat Yüksek Mühendisi Erdal Küçük tarafından Biber yetiştiriciliği konusunda köyündeki kadın üreticilere eğitim verildi
Bu haber 466 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum