Reklam
Reklam

İSOT fiyatları düştü

Şanlıurfa'da pul biber ve isot fiyatlarında yüzde 50 oranında düşüş yaşanıyor. Daha önce kilosu 5 TL'yi bulan isotun fiyatı Hal de artmasıyla 1,5 liraya kadar düştü.

İSOT fiyatları düştü
Editör: Urfa Haber 63
10 Eylül 2021 - 10:23
Şanlıurfalı vatandaşlar tarafından çokça tüketilen ve en çok rağbet gören baharat olan isot, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Şanlıurfa’da vatandaşlar kırmız biberleri alıp evde isota dönüştürürken, Şanlıurfa’da en çok satılan ürünler arasında yer alan isot, ŞUTİN Hal pazarında çoğalması ile Eylül ayı ile birlikte fiyatları düştü. Bir hafta önce Hal'da kilosu  3  Liradan satılan İsot TL'yi  1,5 liraya kadar düştü.
Şanlıurfa'da ilkbahar mevsiminde ekilen, bakım ve sulamanın ardından Ağustos ayının ortalarında hasat edilmeye başlanan biberler, kamyonlarla kadın işçilere getiriliyor. Biberler, daha çok kadınlar tarafından ev veya bahçelerde yıkandıktan sonra sap ve çöplerinden ayrılıyor. Kavurucu sıcağa biber acılığı da eklenince çalışanları bir hayli yoran işlemde, biberler elle parçalanıp makineden geçirilerek naylonların üzerinde bir süre bekletiliyor. Gün içinde yönü değiştirilerek güneşte tamamen kuruması sağlanan biberler, rengi koyulaştıktan sonra makinelerde çekiliyor. Uzun ve zahmetli işlemler sonrası tezgahlara ve sofralara ulaşan ünlü Urfa baharatı isot, Türkiye’nin yanı sıra dünyanın birçok ülkesine de kargo ile gönderiliyor.
 
Bu haber 654 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum