Şanlıurfa'da Sağlıksız Ürüne Geçit Yok! İşletmeye Ceza Yağdı

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol Birimi ekiplerince yapılan denetimlerde son tüketim tarihi geçmiş işletmeye ceza kesildi.

Şanlıurfa'da Sağlıksız Ürüne Geçit Yok! İşletmeye Ceza Yağdı
Editör: Urfa Haber 63
15 Mayıs 2025 - 13:07
Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı Gıda Kontrol Birimi ekipleri, denetimlerini aralıksız sürdürüyor. İlçe genelinde yapılan denetimler kapsamında son tüketim tarihi geçmiş ürün bulundurduğu tespit edilen bir işletmeye idari para cezası kesildi.
Yapılan kontrollerde, mevzuata aykırı olarak tarihi geçmiş gıda ürünleri bulunduran işletmeye 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında 21.006 TL tutarında idari yaptırım kararı uygulandı.
Eyyübiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, halk sağlığını tehdit eden bu tür uygulamalara karşı denetimlerin kararlılıkla süreceğini ve kurallara uymayan işletmelere gerekli cezaların verileceğini belirtti.
Eyyübiye ilçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsa İzgi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi;
“Eyyübiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol Birimi ekiplerince 15.05.2025 tarihinde yapılan rutin denetimlerde 1 işletmeye Son Tüketim Tarihi geçmiş ürün bulundurmadan dolayı 21.006,00 TL İdari Yaptırım Kararı uygulanmıştır”
 
Bu haber 399 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum