Yeni mahsuller pazara indi
Türkiye'nin bereketli topraklarından Harran ovasında ürün çeşidi çoğaldı. Yeni mahsul olarak yetişen sarımsak pazarında yerini aldı.
Editör: Urfa Haber 63
12 Haziran 2017 - 10:29
Harran Ovası’nın bereketli toprakları ile birlikte Güneydoğu’nun tahıl ambarı olarak görülürken, bölgede buğday, arpa, mısır, mercimek ve nohut gibi ürünlerin yanı sıra son derece kaliteli sarımsak üretimi de hızla yayılmaya başladı.
Eyyübiye ilçesi Yamaçaltı mahallesi ve Akçakale ilçesi Bolatlar mahallesinde sarımsak hasadı başladı. Tüketicilere çok cüzi fiyatla satışa sunuldu bir kilo gram sarımsak 5- 8 lira arasında satışa başlandı. Urfa sarımsağı sofralarda yerini aldı.Her yıl sarımsak Kastamonu ilinden Şanlıurfa iline getiriyordu bir kilo gram sarımsak 10 liraya kadar yükseliyor bu yıl yerli üretim olunca sarımsak fiyatı geriledi. Pazar olanağının bulunduğu belirtilen sarımsağın Şanlıurfa'da gün geçtikçe üreticisinin de artacağı düşünülüyor.
Ovada bir çok çiftçi yeni ürün çeşidinin çoğalması için yetkilerden destek istedi. GAP bölge çiftçilerine sahip çıkılmalı ve yetkililer tarafından yön dirilmeli ve yerli üretim desteklenmeli diye belirtildi.
Bu haber 812 defa okunmuştur.





YORUMLAR