Reklam
Halil Çini

Halil Çini

h.cini@mynet.com

NASIL BİR MİLLETVEKİLİ?

13 Şubat 2015 - 10:37


7 Haziran’da yapılacak olan Milletvekili Genel seçimleri tabir yerinde ise kapıya iyice dayandı. Milletvekili olmak isteyenlerin gireceği bu önemli seçimler öncesi de diğer seçimlere benzer şekilde “aday adayları” çıkacak.


tab-stops:31.9pt\">
             



       Bunların arasından her Parti beş yüz elli kişiyi aday gösterecek. Seçimlere girecek parti sayısına göre de aday toplam sayısı değişecek ve sonuçta toplam beş yüz elli kişi milletvekili olacak.



 



      Milletvekili olunacak da ne olacak?



 



      Hangi özelliklere sahip insanlar milletvekili olacak?



 



      Ya da soruyu şöyle değiştirelim ve bir Milletvekilinin özellikleri ne olmalıdır?



 



       Benim naçizane cevabım birileri ya da birçokları için ‘zülfü yare dokunabilir!’ ama olsun diyor ve geleceğimizin oylanacağı Urfa’dan Ankara’ya bizleri temsil noktasında göndereceğimiz 12 Milletvekilimizin tarifini izninizle şöyle yapayım.



 



       BİR: Toplum önüne çıkıp, toplum önderi olacak kişinin her şeyden önce “yiğit” olması lazım. Yiğitlikten kastım ise; güçlü, kuvvetli, gözü pek, düşüncelerini açıkça söylemekten çekinmeyen, sözüne güvenilen, sözünün eri ve korkmayandır.



 



       İKİ: Ankara’ya giden bir milletvekili asla el öfelememeli. Yalan söylememeli. Korkmamalı. Sinmemeli. Boyun bükmeli ve asla eziklik içinde olmamalı.



 



        ÜÇ: Vatandaşa karşı asla öfkelenmemeli aksine Urfalının hakkını vermeyen, yiyenlere karşı kükremeli.



 



        DÖRT: Eğitimli olmalı. Vizyon ve misyon sahibi olmalı. Öyle yerinde oturmak yerine aksine projeler üretmeli, fikirler ortaya koymalı, buları gerçekleri ile örneklemeli ve kabul ettirip hayata geçirmeli.



 



        BEŞ: Birikimli olmalı. Donanımlı olmalı. Urfa’yı her platforma savunmalı. Bilgiyle donanımın bir araya getirmeli ve gelişen dünyayı anlayarak Urfa’nın vizyonuna akıcılık getirmeli ve Urfa’yı devasal projelerle ayağa kaldırmalı.



 



        ALTI: Kitap okuyan, araştıran, düşünen, aktüeli takip etmek ile birlikte felsefe, sosyal psikoloji, ekonomi, tarih gibi sosyal bilimleri bilen birinin Milletvekili olması gerekir.



 



         YEDİ: Akşam evine döndüğünde sofrasında bulunan yemeklerden bir lokma aldığında  ülkesindeki açları düşünerek boğazına dizilmeli, yutamamalıdır. Yatağına yattığında, yapmadıkları veya değiştirmedikleri yasalar nedeniyle evinden, ailesinden uzakta çok zor şartlar altında yaşayanları düşünüp uyuyamamalıdır. Hastanedeki hastayı, hapishanedeki mahkumu, okuldan atılan öğrenciyi, evine ekmek götüremeyen işsizi, ailesinin baskısından bunalan genci, okuldaki öğretmeni, tarlada yatan çiftçiyi, emeği, göz nurunu, bürokratı düşünmeli, bu düşündüklerini anlamalı, yani empati yapabilmelidir. Vebalin farkında olması, empatiyle anlaması, üzerindeki ağır sorumluluğu hisseden bir Milletvekili olmalı.



 



          Yukarıda naçizane yedi tane ana başlıkta Nasıl bir Milletvekili istiyoruz? Sorusuna kendimce cevaplar vermeye çalıştım. Bu tanımları çok daha fazla sıralayabiliriz. Önemli olan bu onurlu makama, halktan yetki alıp gidecek kim olursa olsun, hangi partiden olursa olsun yeter ki ettiği yemine sadık kalsın. Çünkü bu halkın böylesi Milletvekillerine layık olduğunu asla unutmayalım.



 



         İş yapamayacak, erişilmeyecek, kendi cüzdanından başka, kendi yandaşlarından başkasını düşünmeyen, iş takipçiliği, ihale takipçiliği yapacak birisini asla bu kentte Milletin vekili olarak görmek istemiyoruz.



 



         Yanılıyor muyum?


Bu yazı 469 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum