Reklam
Halil Çini

Halil Çini

h.cini@mynet.com

BU AYIP HEPİMİZİN!

17 Kasım 2014 - 11:56


      TÜBİTAK’ın ilkini 2002 yılında yaptığı ‘Yenilikçilik ve Girişimcilik’ performanslarına göre başarılı kıldığı ilk 50’ye giren Üniversitenin ismi açıklandı.



       Rekabet ortamının oluşturulmasının amaçlandığı çalışmada 50 ve üzeri öğretim üyesi olan 144 Üniversite hesaplamaya dâhil edilmiş.



        Bin yıl kadar tecrübeli olmasına karşın 22 yaşındaki Harran Üniversitemizin ismine ilk 50’de görememek ne yalan söyleyeyim şahsen beni Urfa’mız adına üzdü.



        TÜBİTAK’ın performanslarına göre sunduğu kriterlere esas olarak gerçekleştirdiği başarılı Üniversitelerin isimlerini Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık açıkladı. Bakan Işık’ın açıklamasına baktığımızda ilk 20 içerisinde 2, ilk 50 arasında ise 4 yeni Üniversite dâhil olmasına karşın ne yazık ki, dünyanın ilk Üniversitesi kimliğine sahip olan Harran Üniversitemizin olmaması bu kentte yaşayan hepimiz için utanç verici değil de nedir?



          Harran Üniversitesinin ‘Yenilikçilik ve Girişimcilik’ yönünde başarısız olmasının karşısında tabi ki en büyük suç, sorumluluğu gereği Üniversitenin başında bulunan Rektör Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu’nundur. Ama bu noktada sadece suçlu olarak Rektör Mutlu’yu göstermekte en büyük acizliktir.



         Ortada bir ayıp var ve bu ayıp sadece Rektör Mutlu’nun olamaz. Bu ayıp bu kentin Vali ve ilçe Kaymakamları ile Büyükşehir Belediye Başkanı, ilçe Belediye Başkanları, aralarında bir Bakan ve üç akademisyenini de bulunduğu 12 Milletvekilimiz ile STK, oda ve sendika temsilcileri ile siyasilerimiz ve iş adamlarımız başta olmak üzere kısacası bu kentte var olan ve URFALIYIM diyen herkesin ayıbıdır.



        Şimdi başımızı iki elimiz arasına almalı ve gelecekte neler yapmalıyız? Sorusuna cevap bulmaya kendimizi endekslemeliyiz.



        Bu kentte Üniversite başarısız ise, eğitimde dibe vurmuş isek, kent olarak sosyal, ekonomik ve kültürel alanda gelişmişlik gösteremiyor, tarım ve hayvancılık can çekiyor, sanayileşme yok ve her geçen gün kent olarak daha da geriye doğru gidiyor isek, ileriye gitmek adına vites değiştirmek ve hızla vites yükseltmek hepimizin borcudur.



       Urfa’mızı adına yaraşır konuma getirebilmek ve geleceğimiz olan çocuklarımızı mutlu kılmak adına bunları el birliği ile başarmalıyız. Aksi takdirde öyle bir olumsuzlukta işi sadece bir tek adrese postalayacak olur isek, Urfa’mızın sıkıntıları yarın kartopu misali daha da artarak karşımıza çıkacaktır.



         TÜBİTAK’ın çalışmasından aydınlık, çağdaş, gelişmişlik ve kalkınma adına ders alabilmemiz umudu ile…



 



          Şen ve mutlu kalınız.


Bu yazı 429 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum