Reklam
Reklam

CHP heyeti Urfa'da

Cumhuriyet Halk partisi CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Enis Berberoğlu, Mahmut Tanal, Partisinin Referandum çalışmaları için Şanlıurfa’ya geldi.

CHP heyeti Urfa'da
Editör: Urfa Haber 63
15 Mart 2017 - 10:28

Partisinin Referandum çalışmaları için Şanlıurfa’ya gelen CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Enis Berberoğlu, Mahmut Tanal, esnafları ziyaret etti. Gürsel Tekin Tarihi Gümrük Han’ında partililerle bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Tekin, “Son günlerde bir Hollanda tartışması, önce Almanya ne olduysa kısa sürede çark ettiler şimdi Hollanda ile meşguller ama çok ağır yaptırımlar yaptılar. Türkiye Bakanlar Kurulu dün çok ağır 3 tane karar aldı. Alınan 3 kararı biliyormuşsunuz. Allah aşkına siz milletle alay mı ediyorsunuz. Ya kavga etmeyeceksiniz kardeşim, kavga da ediyorsanız gereğini yapacaksınız. Nasıl mı gereğini yapacaksınız? Cumhuriyet Halk Partisi gibi dimdik duracaksınız. CHP nasıl ki bu olaydan dolayı yurt dışındaki bütün programlarını iptal ettiyse sizde öyle iptal ederek protesto edeceksiniz"dedi.

Tekin, “Ne yazık ki Şanlıurfa işsizlik konusunda çok ciddi sorun yaşayan bir ilimizdir. Suriye meselesinden kaynaklı Türkiye’de en çok mülteci ve göçmen alan tek il Şanlıurfa’dır. Şanlıurfa böyle giderse Şanlı Suriye olabilir. Bu gidişat onu gösteriyor. Esnaflara bakıyoruz ana caddelerin çoğunda Suriyeli esnaflar var ve haksız bir rekabet var. Biz mazlum insanlar yaşamasın demiyoruz elbette yaşamalı ama disiplinli bir şekilde yaşamalı ve kayıt altına alınabilmeli, kayıt altında olmayan ve ekonomide ne yazık ki Suriyelilerin avantajlarını buradaki yerli Şanlıurfalıların kullanma şansı yok” diye konuştu

 

Bu haber 1765 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum