Reklam
Reklam

Şanlıurfa İl SKM Başkanı Kırıkçı, Cihannüma üyeleriyle buluştu

AK Parti Şanlıurfa İl SKM Başkanı Abdurrahman Kırıkçı ve Yönetim Kurulu üyeleri, Halk Oylaması öncesinde Cihannüma Şanlıurfa Temsilciliği üyeleriyle “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi”ni konuşmak üzere bir araya geldi.

Şanlıurfa İl SKM Başkanı Kırıkçı, Cihannüma üyeleriyle buluştu
Editör: Urfa Haber 63
15 Mart 2017 - 11:09

Türkiye’nin rejimi demokratik bir Cumhuriyet’tir

Beraberinde AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Cihannüma Şanlıurfa Temsilciliğini ziyaret eden AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, Hükümet Sistemleri-Modellerinin ilk örnek olmadığını belirterek“Ülkeler, dünya ve ulusal uygulamaları dikkate alarak, geçmişin birikim ve pratiklerini gözeterek, millete ait egemenliğin nasıl somutlaşacağını,pozitif kurallarla şekillendirirler. Bu bakımdan teklifle, yürütme modelinin, ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ olarak isimlendirilmesi, son derece isabetlidir. Gerçekten bu tanım,Türkiye’nin rejim sorunu, Genel Başkanımız Sayın Binali Yıldırım’ın vurguladığı gibi 1923’te bitmiştir. Cumhuriyet, milletimizinen kıymetli kazanımıdır ve Türkiye’nin rejimi demokratik bir Cumhuriyettir. 18 maddelik Anayasa değişikliğini, rejim değişikliği olarak nitelemeye yeltenenler, kafa karışıklığı peşindedirler. Hiçbir vatandaşımız bu yanlışlığa düşmemeli, muhalefetin oyununa gelmemelidir. Çünkü rejim değişmiyor, sadece sistem değişiyor” dedi.

Yasama yetkisi ise Mecliste olacak

Cihannüma Şanlıurfa İl Temsilcisi Av. Hasan Balay ise, “Anayasa değişikliğinin en önemli özelliği, yürütmeyi ikibaşlı olmaktan çıkarmasıdır. Cumhurbaşkanının halkoyuile seçilmesi nedeniyle halka karşı siyasi sorumluluğunun bulunması ve geniş icrai yetkileri nedeniyle gelecekte,yürütmenin diğer tarafı olan Başbakan ve Bakanlar Kurulu ileyaşanabilecek muhtemel devlet krizini ortadan kaldıran bir değişikliktir.Anayasa değişikliğine göre yürütme yetkisi halkoyu ile seçilen Cumhurbaşkanına ait olacaktır. Cumhurbaşkanı bu yetkisini yardımcıları ve parlamento üyesi olmayanlardan atayacağı Bakanlar ile kullanacaktır. Yasama yetkisi ise Mecliste olacaktır. Cumhurbaşkanının, yasa teklif etmeyet kisi olmayacaktır. Yasama yürütmeden tamamen ayrı,kuvvetler ayrılığı ilkesine daha uygun bir hükümet sistemiöngörülmektedir. Kısaca 2 başlılık ortadan kalkacak ve uyuşmazlıklar azalacak, siyasi istikrar devam edecektir” diyerek, kendilerinin de konuyu çok iyi araştırdıklarını ve çevrelerini bilgilendirdiklerini,16 Nisan günü EVET oyu kullanacaklarını belirttiler.

Bu haber 609 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum