Reklam
Reklam

Başkan Demirkol'un Malazgirt Zaferi Mesajı

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Malazgirt Zaferi'nin 946'ıncı yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Demirkol'un Malazgirt Zaferi Mesajı
Editör: Urfa Haber 63
26 Ağustos 2017 - 06:36

Demirkol mesajında 26 Ağustos 1071 tarihinde gerçekleşen ve tarihin seyrini değiştiren zaferin Anadolu'yu Türk yurdu yaptığını hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

"Bugün, Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan Malazgirt Zaferi'nin 946'ıncı yıl dönümü. Bu kutlu zafer, Türklere Anadolu'nun kapılarını açtı. Unutulmayan ve yüzyıllar sonra da hatırlanacak olan şanlı destan, Anadolu ile İslam’ı tanıştırdı. Şanlı tarihimizin en kutlu günlerinden olan Malazgirt Zaferi’ne günümüzden baktığımızda Sultan Alparslan ve askerlerinin Hazar vadilerinden Anadolu’ya gelişleri; dönemin en büyük güçlerinden olan Bizans’a karşı galibiyetleri, bugün ülkemizin varlığına karşı duran tüm dış güçler için önemli bir örnektir. Zaferlerde dolu şanlı tarihimizin, en önemli zaferlerinden biri olan Malazgirt Zaferi, destanlar yazan milletimizin geçmişinden bugüne uzanan bir gurur kaynağıdır. Bu mühim zafer, örnek almak isteyenler için büyük bir ders; bizi ve ideallerimizi anlamak isteyenler için de güçlü bir örnektir. Bu ruhu, bu azmi ve imanı halen damarlarında taşıyan bir ümmetin mensupları olarak, ülkemizin temellerinin zaferlerle ve destanlarla dolu kadim tarihini örnek almaya, bu tarihten dersler çıkarmaya davet ediyorum. 15 Temmuz Darbe Girişimi de göstermiştir ki, bu ülkenin kadim geçmişinden başlayarak zaferlere attığı imzalar bitmeyecektir. Sultan Alparslan gibi liderler yetiştirmiş, kefenini giyerek savaşacak kadar cesur ve ehil, Asım'ın nesli bugün de bu yiğitleri bağrında saklamaktadır. Bu nedenle Malazgirt ruhunu iyice idrak etmeli, neticelerini günümüze kadar yorumlamalı; bu azim ve iradeyi halen taşıdığımızı unutmamalıyız.

Malazgirt Zaferi'nin sene-i devriyesi münasebetiyle, destanlar yazan milletime kıyamete kadar dirlik ve birlik dilerim. Bugünümüzün mimarları ecdadımızdan başlayarak; bu ülke, bu vatan, bu toprak, bu din için canını vermiş tüm şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum. Milli varlığımıza kast eden her türlü bölücü, yıkıcı terörist faaliyetin, varlığımızın akıbetini bozmasına meydan vermeden, huzur ve barış içinde Anadolu'da yaşamak isteyen milletimizin Malazgirt Zaferi'nin 946'ıncı yıldönümünü bir kez daha tebrik ediyor, Başta büyük komutan Sultan Alparslan olmak üzere, büyük zaferin tüm kahramanlarını minnet ve şükranla anıyorum."

Bu haber 957 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum