Reklam
Reklam

Yağışlar çiftçileri sevindirdi

Geçtiğimiz günlerde etkili yağışlarla birlikte Sonbahar'dan beri yağış almayan Şanlıurfa'da tohumlardan önce çiftçinin umutları yeşermiş oldu

Yağışlar çiftçileri sevindirdi
Editör: Urfa Haber 63
04 Ocak 2022 - 12:23
Bölgenin önemli tahıl üretimi merkezlerinden Şanlıurfa’da yeni yıl ile birlikte yağışlar, hububat üreticisine rahat bir nefes aldırdı.
Türkiye’nin en geniş ekilebilir tarım arazisine sahip Şanlıurfa’da buğday ekini yeşerdi. Yeni yıl ile birlikte yağışının düştüğü kentte, yağışların etkisiyle ekinler kısa zamanda boy vermeye başladı. Ekinlerin boy vermesi hem çiftçileri hem de ziraat mühendislerini sevindiriyor. Türkiye’nin hububat ihtiyacını büyük oranda karşılayan Şanlıurfa’da yüksek rekolte beklentisi, Türkiye’nin dışa bağlılığını da azaltıyor.
Şanlıurfa yöresindeki hububat üreticisinin yüzü, ekinlerin yeşermesiyle gülmeye başladı. Çiftçiler, Ocak'ın ilk haftasıyla etkili olan yağmurla bir nebze olsun rahatladı. Yağışın ardından açan güneş ekinlerin kısa zamanda boy vermesini sağladı. Ekinlerin boy vermesi hem çiftçileri sevindirdi hem de Türkiye’nin hububat ihtiyacını büyük oranda karşılayan Şanlıurfa’da yüksek rekolte beklentisi, Türkiye’nin dışa bağlılığını da azaltıyor.
 
Bu haber 553 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum