Reklam

Urfa'da öğretmen ve öğrenciler uzaktan eğitimden mahrum kaldı

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesi Bahçelievler mahallesinde 5 gündür internet arızası yaşanırken, öğretmen ve öğrenciler uzaktan eğitimden mahrum kaldı

Urfa'da öğretmen ve öğrenciler uzaktan eğitimden mahrum kaldı
Editör: Urfa Haber 63
23 Aralık 2020 - 12:38 - Güncelleme: 23 Aralık 2020 - 12:42
Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesi Bahçelievler mahallesi 114.sokakta 5 gündür bilinmeyen arıza nedeniyle mağduriyet yaşanıyor. Esnaf ve vatandaşlar tarafından yetkili kuruma şikayet kaydı oluşturulurken iddialara göre kimsenin gelip ilgilenmediği öğrenildi. Covid-19 pandemisi nedeniyle uzaktan eğitime geçen öğrenciler internet bağlantısı olmadığı için dersleri takip edemiyor. Aynı şekilde mahallede bulunan esnaflarda çoğu işlerini internetten hallettiklerini bu yüzden de mağduriyet yaşadıklarını ifade ettiler.
“1 GÜN FATURAMIZ GEÇİNCE İNTERNETİMİZ KESİLİYOR”
Bahçelievler mahallesinde esnaf Bedih Gündüz,” 5 gündür internet problemi yaşıyoruz, defalarca Türk Telekom ile iletişime geçtik cep telefonumuza arıza kaydı oluştu. Bugün bakılacak, yarın bakılacak deniliyor. Bir gün faturamız geçince internetimiz kesiliyor. Şuanda 5 gündür internetimiz yok erişimiz yok bizim işimiz internetten oluyor ilan atıyoruz, ilandan gelen mesajlara cevap veriyoruz internetimiz olmadığı için şuan mağdur durumdayız. Yetkilerle görüştüğüm zaman bugün, yarın şu an geliyoruz, binanın yanında olduğumuz için ne gelen var ne giden var. Üste 8 dairemiz mağdur, ayrıca komşu işyerleri esnafımız hepsi mağdur. Bizde Şanlıurfa’nın göbeğinde Bahçelievler’de bu arızanın yaşanması Türk Telekom’un ne kadar yetersiz olduğunu gösteriyor burada bir gün faturamız geçince defalarca bizi arıyorlar interneti kesiyorlar. 5 gündür internet yok ilgilenen bir yetkili yok” dedi.
“ÇOCUKLAR DERS ÇALIŞAMIYOR”
Bahçelievler mahallesinde öğrenci velisi olan Mahmut Sezai ise,” İlkokul giden öğrencilerimiz var, yaklaşık 4-5 gündür internet yok mağdur durumdayız çünkü çocuklar ders çalışamıyor. Ayrıca öğretmen komşularımı da var onlarda öğrencilere ders veremiyor, 4-5 gündür, internet kesintisi için her yere gidiyoruz bugün yapacaklar yarın yapacaklar ama gelen giden yok”dedi.
Mehmet Kahveci,”Mahallemizde 4-5 gündür internet yok, herhâlde de alt yapı sıkıntısı var. Alt yapı sıkıntısı sürekli yaşanıyor, bunun bir an önce çözülmesi lazım çünkü çocuklar EBA’dan derse giremiyor, öğretmenler ders veremiyor. Ciddi mağduruz bu konuda” ifadesini kullandı.
“ÖĞRENCİLERİN MAĞDURİYETİ GİDERİLSİN”
Mahallede bulunan vatandaş Namık Büyükünal ise,” Mahallemizde 5 gündür internet arızası oldu defalarca yetkilere bildirmemize rağmen sorun giderilmedi. Faturasını ödeyip de internetini kullanamayan öğrencilerimiz var. Çok mağdur durumdalar. EBA TV’ye canlı derslere giremiyorlar. Bunun yetkililerden tamirinin yapılmasını istiyorum, yetkililerin ilgilenmesini istiyorum. Öğrencilerimizin bir an önce mağduriyetinin giderilmesini istiyorum” dedi.
 

Bu haber 1003 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum