Reklam
Reklam

" Urfa'da Kimse Ev Alamıyor"

Şanlıurfa’da kiralık ev bulmak artık oldukça zor olmaya başladı. Mevcut kiralık evlerse adeta cep yakıyor. Peki kente kiralar son bir yılda neden bu kadar artmış durumda? Fiyatlardaki artış daha ne kadar devam edecek? Tüm soruları Emlakçı İbrahim Demir yanıtladı

" Urfa'da Kimse Ev Alamıyor"
Editör: Urfa Haber 63
19 Ağustos 2021 - 17:45
Şanlıurfa’da son yıllarda kiralık ve satılık ev fiyatları adeta iki katına çıktı.  Kentte ev kiralarının aylık olarak en düşük fiyatı 1.500’den başlayıp 4 bine kadar çıkıyor. Vatandaş yüksek fiyattan dert yakınırken, emlakçılar ise artan fiyatı inşaat malzemelerinin yüksek olmasına bağladı.
Bir yandan pandemi sürecinin verdiği ekonomik zorluklar bir yandan da kente gelen göçmenler özellikle ev satışını ve kira fiyatlarının yükselmesinde etkili oldu. Emlakçı İbrahim Demir, Şanlıurfa’daki ev fiyatlarının İstanbul, Ankara ve İzmir ile aynı olduğuna dikkat çekti.
“ URFA’DA KİMSE EV ALAMIYOR”
Yükselen ev ve kira fiyatları hakkında açıklamada bulunan Emlakçı İbrahim Demir, şu ifadelerde bulundu; “Şu anda emlak piyasası haddinden fazla kötü durumda. Bir yandan kira artışı baya yüksek aynı zamanda satışlarda öyle. Şu an Karaköprü’de 3+1 daire 500 bin TL civarında kimse ne ev alabiliyor ne de kiralık olarak tutabiliyor. Bu durumda kimse evlenemiyor. Şu an Suriyeliler aynı zamanda Afganlar ’da geldi. Herkesin gelmesiyle baya bir sıkıntı yaşıyoruz. Evli çiftler ev bulamıyor. Şu an durum çok kötü yani. Bu yükselişin nedeni çimento, demir fiyatlarının yükselmesi aynı zamanda bütün her şeyin tesisat, elektrikçi fiyatlarından dolayı artış oluyor” şeklinde konuştu.
 
Bu haber 675 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum